badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Over Freek Cox: 'Waarom deze man een echte ridder is' - Wendy
© Wendy

Over Freek Cox: 'Waarom deze man een echte ridder is'

Over Freek Cox: 'Waarom deze man een echte ridder is' - Wendy
© Wendy +

Vrijwilligerswerk is Freek met de paplepel ingegoten. Zijn moeder was wijkhoofd bij de Hartstichting, zijn vader was hopman bij de scouting en organiseerde voor Missie Thuisfront onder meer de Fancy Fair.

Zelf begon Freek in de meest donkere periode van zijn leven. 'Ik heb een spierziekte waarmee ik heel erg werd gepest. Zo erg dat ik tussen mijn achtste en tiende suïcidaal was.'

En toch begon Freek zich juist in die periode in te zetten om anderen te helpen. Iets wat alleen een echte ridder doet, aldus Koningin Beatrix. Om die reden kreeg hij in 2012 een lintje in de Orde van Oranje-Nassau. 'Een heel bijzonder moment. Ik draag het lintje iedere dag met trots.'

Levensmissie

'Mij inzetten om anderen te helpen, is mijn levensmissie. Het geeft zo veel energie dat ik het de rest van mijn leven wil blijven doen. Tijdens een sport- en speldag in Polen gaf ik eens een depressief jongetje een tennisbal met een smiley en zijn naam erop cadeau. Hij begon te huilen, zo dankbaar was hij. Dat gevoel, daar kan niets tegenop.'

Lees de rest van dit artikel op de website van Wendy.

geplaatst door

verkregen via Wendy

Wat vind jij? Er zijn al 52 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws