badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Welke Nederlandse badmintonner is grootverdiener met ruim $50.000 prijzengeld?' en is gemaakt door Free Images / badmintonline.nl
© Free Images / badmintonline.nl

Welke Nederlandse badmintonner is grootverdiener met ruim $50.000 prijzengeld?

Deze afbeelding hoort bij 'Welke Nederlandse badmintonner is grootverdiener met ruim $50.000 prijzengeld?' en is gemaakt door Free Images / badmintonline.nl
© Free Images / badmintonline.nl+

De nieuwe website van het WK Badminton 2015 - dat van start gaat op 10 augustus in Jakarta - toont een overzicht van de gekwalificeerde spelers én hun career earnings. Er is één Nederlandse badmintonspeler die erg goed verdient (en presteert)!

In een tijd van bezuinigingen enerzijds en crowdfundingsacties anderzijds, is het interessant om te zien wat de Nederlandse spelers tot dusver 'bij elkaar' gebadmintond hebben. De Maleisische Lee Chong Wei is op wereldniveau de grootverdiener: hij won maar liefst $1.358.575, meer dan wie dan ook. Helaas is dat nog altijd een lachertje vergeleken met tennis. De prijzenpot van Novak Djokovic is gevuld met $80.8 miljoen en alleen z'n Wimbledon-finale was al $2.935.000 waard.

Klik hier voor de WK Badminton 2015 website!

We hebben een overzicht gemaakt van de prijzengelden van Nederlandse spelers die momenteel in de top 100 van de wereld staan. Als ze met een onderdeel buiten de top 100 staan, dan is dat onderdeel niet opgenomen in dit overzicht.

Selena Piek goed voor $50.000

Het valt direct op dat de dubbelaars die twee onderdelen spelen - met uitzondering van Eefje Muskens - ook meer prijzengeld bijeen spelen. Selena Piek was goed voor ruim $37.000 in het damesdubbel en $16.000 in het het gemengddubbel. Muskens kon meer dan $33.000 bijschrijven.

Bijna-veteraan Eric Pang, de speler met de langste carrière, won tot dusver ruim $42.000 en bekleedt daarmee de tweede positie in deze vergelijking. De eerstvolgende singelaar staat op de 10e plaats: Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen, nummer 74 op de wereldranglijst, verdiende in haar carrière $3.680 prijzengeld op het internationale niveau.

Noemenswaardig is Ruud Bosch. Deze boomlange speler vertoeft de laatste 1-2 jaar in Azië en speelt nog regelmatig internationale toernooien. Hij staat 51e op de wereldranglijst badminton en is in het herendubbel goed voor bijna $17.000.

Presteren = cashen?

Ongeacht deze - voor badminton - indrukwekkende bedragen, is het goed om te beseffen dat in de meeste zo niet alle gevallen het prijzengeld direct weer geïnvesteerd wordt in de topsportcarrière van deze spelers. Daarnaast gaan deze cijfers terug tot ongeveer 2005. Als we het voorbeeld van Pang er weer bij pakken: dat is voor hem iets meer dan vierduizend dollar per jaar. Geen vetpot.

Qua potentiële opbrengsten lijkt de keuze voor 'Papendubbel' financieel wijs te zijn. Of...

door

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Wat vind jij? Er zijn al 271 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

TEST

Meer nieuws