SportSport

Indonesia Open: toptoernooi in Jakarta

Indonesia Open: toptoernooi in Jakarta

Dinsdag 14 juni gaat de Indonesia Open 2022 van start in Jakarta en de dertigjarige Selena Piek gaat tijdens dit BWF World Tour Super 1000 toernooi pogen haar persoonlijke prijzenpot van US$ 156,993 te laten groeien. Zeven Nederlanders spelen in dit legendarische badmintontoernooi.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het vrouwenenkelspel wordt Nederland niet vertegenwoordigd, maar gelukkig neemt Mark Caljouw (WR27) de honneurs waar in de mannencategorie. Zhao Jun Peng uit China (WR35). Er staat op dit moment 'maar' zes Chinezen in de top 50 van de wereldranglijst mannenenkelspel, hopelijk is dit de zwaktste van het stel.

Ties en Ruben afgereisd naar Jakarta

Dubbelspecialisten Ties van der Lecq en Ruben Jille (WR44) hebben zich inmiddels in Indonesië bij de rest van de Nederlandse ploeg gevoegd en zij openen tegen Christo Popov en Tomo Junior Popov (WR28). Deze Bulgaarse broers met Frans paspoort zijn drakenverslinders, dus Ties en Ruben zijn gewaarschuwd.

Elders zien we Debora Jille en Cheryl Seinen (WR40) tegenover een Spaans koppel dat zich teruggetrokken heeft. Het is nog even afwachten wat de eerste pot voor Debora en Cheryl zijn gaat.

De loting voor Robin Tabeling en zijn dubbelpartner Selena Piek (WR21) is niet gunstig. Het is alweer 2,5 jaar geleden sinds de laatste ontmoeting, maar Yuta Watanabe en zijn jumpsmashende dame Arisa Higashino uit Japan (WR3) zijn op papier meerdere maatjes te groot.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse deelnemers.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!