badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC verslaat Slotermeer met 6-2 - BC DKC
© BC DKC

DKC verslaat Slotermeer met 6-2

DKC verslaat Slotermeer met 6-2 - BC DKC
© BC DKC +

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen heeft een overwinning opgeleverd voor BC DKC. De Haagse ploeg was zondag in eigen huis met 6-2 te sterk voor BV Slotermeer uit Amsterdam.

DKC kon niet beschikken over de nieuwe aankoop Joran Kweekel, maar desondanks kwam de zege nooit in gevaar. De enige verloren partijen waren de singles van Thomas Wijers en Veerle Wijers.

DKC begon met het vertrouwde koppel Michiel Kruijt/Thomas Wijers in het herendubbel. Tegen Leon Nottelman en Andrie Ochtman, die vóór de zomer nog voor DKC uitkwam, had het Haagse duo geen makkelijke middag. De eerste game werd weliswaar gewonnen met 21-15, maar in game twee waren de Slotermeer-spelers nipt de betere: 21-19. Kruijt en Thomas Wijers raakten daardoor niet van slag, en pakten gedecideerd de derde game met 21-13. Op de andere baan hadden Daisy Bommeleyn en Marlies Baan de landskampioen op 2-0 gezet door Janne Elst en Raquel Humphris op een nederlaag te trakteren.

De kopman van DKC, Mark Caljouw, zette zijn ploeg op 3-0. Hij had met name in de eerste game genoeg grip op het spel van tegenstander Ochtman. Laatstgenoemde bood beter partij in het vervolg, maar Caljouw bleek op het eind van game twee net even doortastender: 21-19. Thomas Wijers leek voor een kleine stunt te zorgen tegen de ervaren Ralph Starren, want hij won zowaar de eerste game. Daarna wist Starren de DKC'er beter onder druk te zetten, wat uiteindelijk ook de zege opleverde. De damessingle van Veerle Wijers ging verloren. Baan zag haar tegenstander Jessica Ottenhof opgeven: 4-2 voor DKC.

Zowel de mixed dubbel van Kruijt/Daisy Bommeleyn en Caljouw/Veerle Wijers veroverden de eerste game vrij eenvoudig, waarna ze in game twee wat meer moeite hadden met respectievelijk Nottelman/Elst en Starren/Ottenhof. Toch wisten de Amsterdamse koppels geen beslissende derde game af te dwingen. Zo stond er een 6-2 eindstand op het scorebord.

Door de overwinning staat DKC na twee wedstrijden op een tweede plek in poule A van de Carlton Eredivisie. Er zijn dertien punten behaald. Het duldt alleen BC Amersfoort voor zich, dat twee punten meer heeft. Van Zundert/VELO volgt DKC op één puntje. In poule B leidt BV Almere (veertien punten). Volgende week volgt er een lastige uitwedstrijd voor DKC. Het wordt een herhaling van de finale van vorig seizoen. Het Haarlemse Duinwijck is namelijk de tegenstander. Dat duel vindt zaterdag 26 september plaats om 19.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Mooie finaleplaatsen voor Nederlands jeugdteam in België

3 jaar geleden

volgend artikel

Smashing slikt tweede nederlaag

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 54 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws