badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Eerste thuiswedstrijd voor DKC in Carlton Eredivisie 2015-2016

Badmintonclub DKC speelt aanstaande zondag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in Carlton Eredivisie. De landskampioen ontvangt in sporthal 't Zandje het Amsterdamse BV Slotermeer.

Eerste thuiswedstrijd voor DKC in Carlton Eredivisie 2015-2016 - BC DKC
© BC DKC
Eerste thuiswedstrijd voor DKC in Carlton Eredivisie 2015-2016 - BC DKC
© BC DKC +

 

Normaal gesproken moet dat de tweede zege op rij worden voor DKC, maar de Hagenaars hebben het traditiegetrouw nooit makkelijk tegen Slotermeer.

DKC begon vorig weekend uitstekend aan het nieuwe seizoen. Tijdens de gezamenlijke eerste speelronde in Hoofddorp wist het team van coach Leonard van Velzen een ruime overwinning te boeken op Van Zijderveld: 7-1. Daarin liet de landskampioen zien dat het met de vernieuwde selectie ook tot goede resultaten kan komen. Nieuwkomers Joran Kweekel en Marlies Baan hebben de zware last om het gat op te vullen dat onder andere Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien achterlieten. Een goed begin is het halve werk, want zowel Kweekel als Baan wonnen tegen Van Zijderveld allebei één partij. Voor DKC is het van wezenlijk belang dat kopman Mark Caljouw deze zomer niet vertrok. Hij behoort inmiddels tot de top van Nederland, en van hem wordt dan ook het nodige verwacht dit seizoen.

Slotermeer verloor de eerste wedstrijd met 6-2 van Van Zundert/VELO. De Amsterdammers hebben ten opzichte van vorig jaar twee nieuwe spelers. De grootste versteking is die van de Belgische Janne Elst. Zij is meervoudig kampioen van haar land in zowel het damesdubbel, als het gemengd dubbel. Andrie Ochtman is de nieuwe heer. Hij gaat het zondag opnemen tegen zijn oude club, waar hij de afgelopen jaren vooral in het tweede team (eerste divisie) zijn wedstrijden afwerkte. Met onder meer ook de ervaren Leon Nottelman en Ralph Starren hoopt Slotermeer hoger te eindigen dan vorig seizoen. Toen werd het zevende.

In het kampioensjaar won DKC thuis met 7-1 van Slotermeer. Daarbij moet wel worden aangetekend dat er drie partijen over drie games gingen. In Amsterdam wonnen de Hagenaars nipt met 5-3, na een 3-3 tussenstand. Dat DKC zondag gemakkelijk met de winst aan de haal gaat, is dus geen uitgemaakte zaak.

De wedstrijd DKC BV Slotermeer wordt gespeeld op zondag 20 september in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Slotermeer: Leon Nottelman, Andrie Ochtman, Ralph Starren, Janne Elst, Raquel Humphris en Jessica Ottenhof. Coach: Denny Matitawaer.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws