Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Mooie finaleplaatsen voor Nederlands jeugdteam in België

© Badminton Nederland+

De U19 en U17 selectie van Badminton Nederland speelden afgelopen weekend (vrijdag t/m zondag) de Belgian Junior in het Belgische Herstal.

In totaal deden er 12 Nederlandse jeugdselectiespelers mee, 9 vanuit de U17 selectie en 3 vanuit de U19 selectie.

Voor de U17 groep was niveau, ondanks dat er goed tegenstand werd geboden, iets te hoog. Logisch natuurlijk, omdat de meeste selecties aanwezig waren met hun U19 spelers. In ieder geval een goed leermoment voor deze U17 groep.

De U19 spelers deden het prima en lieten zien dat ze bij de top van Europa horen. Drie koppels stonden in de halve finale, waarvan er twee gewonnen werden. Het vrouwendubbel Imke van der Aar en Debora Jille konden in de halve finale niet winnen van de 1e geplaatste Turkse meisjes Kader Inal/Fatma Nur Yavuz. Mede door een lichte blessure van Debora konden zij niet 100% geven en verloren de strijd om een finale plaats met 17-21/11-21.

In de mix bereikten Imke van der Aar en Joran Kweekel wel de finale. Eigenlijk hadden ze niet erg veel tegenstand en kwamen zonder game verlies tot de finale. Daar waren helaas de Duitsers Bjaren Geiss en Judith Petrikowski te sterk en verloren zij met 15-21/15-21.

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Carlton Eredivisie: VELO wint van Duinwijck

2 jaar geleden

volgend artikel

DKC verslaat Slotermeer met 6-2

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws