Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Nieuwe commissies van Badminton Europe geïnstalleerd

© Badminton Nederland+

Afgelopen weekend zijn de commissies van Badminton Europe in nieuwe samenstelling bijeengeweest. Bondsvoorzitter Clemens Wortel rapporteert daarover.

Vorige week heb ik mijn verblijf in Zuid-Afrika onderbroken om, op uitnodiging van Badminton Europe, in Oslo deel te nemen aan de vergaderingen van de commissies in de nieuwe samenstelling.

Mij viel op dat er veel parallellen te trekken zijn met de ontwikkelingen die Badminton Europe en Badminton Nederland thans ondergaan. Onder leiding van de nieuwe voorzitter Gregory Verpoorten zet ook Badminton Europe in op innovatie, transparantheid en communicatie.

Ikzelf ben benoemd in twee commissies, namelijk Fanbase en Structuur. Fanbase is vooral gericht op het verder populair maken van de badmintonsport in welke verschijningsvorm dan ook. Structuur richt zich meer op ontwikkeling, bestuurstijlen en organisatievormen.

Ik heb veel meegekregen uit die vergaderingen en mijn ervaringen kunnen delen over het proces waarin Badminton Nederland zich nu bevindt. Een van de zaken die ik onmiddellijk heb gedeeld met collega Paul Kleijn is het voornemen van Badminton Europe om een discussie/informatieplatform in te stellen op hun site, iets waarmee Paul en de collega's op het bondsbureau in overleg met de nieuwe webbouwer ook aan de slag gaan.

Tot slot, net als NOC*NSF volgt Badminton Europe Badminton Nederland op de voet met name hoe wij onze bond toekomstbestendig maken in een veranderend sportklimaat. Met alle uitdagingen van dien.

Clemens Wortel

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws