badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Henk Staats: Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau - Pixabay
© Pixabay

Henk Staats: Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau

Henk Staats: Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau - Pixabay
© Pixabay +

Op zaterdag 26 september 2015 was mijn volle aandacht bij toernooi.nl. Immers Georgy van Soerland-Trouerbach speelde in Helsingborg de finale om het wereldkampioenschap in de single 40+.

Voordat ik het zelf al gezien had, belde Ernst van Stenus op met de mededeling dat Georgy inderdaad wereldkampioene was geworden. En zo kan het gebeuren dat onze vereniging zo maar een heuse wereldkampioen in huis heeft. Het zal een ieder duidelijk zijn dat we in de eerstvolgende thuiswedstrijd van Adidas Almere-3 Georgy in het zonnetje zullen zetten en die eerstkomende thuiswedstrijd is om precies te zijn zondag 4 oktober 2015 om 13.00 uur in onze eigen Sporthal Raggers. Grijp uw kans als u een echte wereldkampioene de hand wil schudden.

Zaterdag 26 september was sowieso een mooie badmintondag, want 's avonds speelde Qontent Almere tegen Amersfoort en dat voor 200 toeschouwers, alhoewel ik daar voor op de vingers ben getikt, want het zouden er wel bijna 250 zijn geweest. In ieder geval heel veel en dat doet mijn badmintonhart goed. Het is alleen zo verdomd jammer dat we in de reguliere competitie maar eenmaal tegen Amersfoort spelen, zoals we ook maar één keer tegen VELO, Duinwijck en DKC spelen. Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau, die zelf van hun levensdagen nog nooit een wedstrijd hebben gezien.

Daarvoor in de plaats krijgen we nu twee play-offronden. De nummers n uit iedere poule speelt gekruist tegen de nummer vier. Stel dat Qontent Almere eerste wordt in poule B, dan spelen we tegen Victoria of Van Zijderveld een play-offwedstrijd. Voor dit soort play-offwedstrijden zullen de supporters in de rij staan........... Stel dat Amersfoort eerste wordt in poule A, dan spelen zij tegen Slotermeer of Smashing. Dat zijn ook kaskrakers. De doelstelling om meer toeschouwers te trekken en meer media-aandacht, wel die doelstelling wordt beslist niet gehaald. Ik denk dat we per saldo nog wel eens heel veel minder toeschouwers zullen krijgen met dit idiote systeem.

Overigens bijna dagelijks word ik aangesproken over het nieuwe competitiesysteem, want zelfs ervaren badmintonvolgers snappen het nog steeds niet. En als ik dan verwijs naar de site van Badminton Nederland, krijg ik te horen dat daar heel wat anders staat. En deze badmintonvolgers hadden gelijk. Zelfs de medewerkers van BNL weten er geen raad mee, want het stond dus gewoonweg volkomen verkeerd op de BNL-site......

Ik heb BNL-marketingman Paul Kleijn maar op de hoogte gesteld en die heeft het ook beaamd. Het klopte van geen kant.

Paul Kleijn heb ik overigens nog gesproken tijdens de kick-off van de Carlton Eredivisie in Hoofddorp. Ik heb maar geen blad voor de mond genomen en voorts aangegeven dat er nog tal van verbeterpunten zijn. Die heb ik Paul ook via de mail nog eens doen toekomen. Het was zonder meer leuk om 'een ieder' bij de start van het seizoen nog eens te zien, maar de Royalhal in Hoofddorp is in feite ongeschikt. De toeschouwers komen er bekaaid af. Zij hebben slecht zicht door de afstand en de Mondriaanlijnen in de zaal.

geplaatst door

verkregen via BV Almere

Wat vind jij? Er zijn al 62 waarderingen!

Over de auteur:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws