clubzoeker

Waarom heeft burgemeester Michel Bezuijen het voorzitterschap van Badminton Nederland aanvaard?

Waarom heeft burgemeester Michel Bezuijen het voorzitterschap van Badminton Nederland aanvaard?

Almere heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de finale in Den Bosch op 10 maart 2018. Een formidabele prestatie van de spelers en de begeleiders van ons eerste team.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Almere sloot de eerste fase van de eredivisie af met een riante voorsprong van 13 punten op Duinwijck. En ook in de zogenoemde kampioenspoule was Almere de koploper met opnieuw een grote voorsprong van tien punten op de nummer twee Duinwijck. Vandaar de directe plaatsing voor de finalewedstrijd.

Ondanks de enorme voorsprong mag Almere zich geen landskampioen noemen, want er is nog één wedstrijd te gaan en dat is echt een wedstrijd op zich, waarvan de uitslag niet te voorspellen is. En die andere finalist komt uit de winnaar van de play-offwedstrijden tussen Duinwijck en DKC.

Natuurlijk gaan we ook deze finale met de bus naar Den Bosch. Eén dezer dagen berichten we u daarover op onze site, hou de site dus in de gaten.

John Silvertand heeft op badmintonline.nl een artikel geplaatst over de eredivisiecompetitie. Ik zal daar één dezer dagen mijn persoonlijke visie over geven, maar wat John voorstelt is te veel geknutsel en veel te gekunsteld. Ik moet overigens bij John Silvertand steeds aan Goldfinger denken, maar dat zal wel aan mij liggen.

Ook dit seizoen kan de kampioensvlag voor een aantal jeugd- en seniorenteams worden gehesen. Knappe prestaties van deze teams en opvallend is dat bij de seniorenkampioenen de teams veelal bestaan uit jeugdleden.

In de vaderlandse geschiedenis kennen we twee stadhouderloze tijdperken en bij onze bond kennen we een voorzitterloos tijdperk. In november 2017 hield demissionair voorzitter Clemens Wortel het terecht voor gezien en nu, na bijna een jaar, dient zich een nieuwe voorzitter aan, te weten de burgemeester van Rijswijk de heer Michel Bezuijen, geen badmintonner, hooguit een campingtonner. Dat hoeft op zich geen nadeel te zijn, maar ik vraag mij wel af, hoe de heer Bezuijen er toe gekomen is het voorzitterschap van ons bondje, want dat zijn we inmiddels met hooguit 25.000 leden, te aanvaarden, na eerder te zijn afgewezen als voorzitter van de zwembond.

In dit kader verwijs ik nog even naar een open brief van Ron Daniëls en de reacties daarop van met name een afgevaardigde namens de regio Noord-Holland, Stephan Melein en Pim Kwaks. Meer dan de moeite waard om kennis van te nemen.

Henk Staats

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!