Wat is Badminton Nederland?

Wat is Badminton Nederland?

Badminton Nederland is een organisatie die staat voor het vergroten van de betekenis van badminton in de Nederlandse samenleving door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit, ontwikkeling, promotie en organisatie van badminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wanneer is de Nederlandse Badminton Bond opgericht?

Op 15 november 1931 werd in Noordwijk de Nederlandse Badminton Bond opgericht onder meer door mr. D.U. Stikker (de latere minister van buitenlandse zaken en tevens de Nederlandse vertegenwoordiger in de NATO), mr. Punt, dhr. Den Hoed en anderen.

Wat is de geschiedenis van Badminton Nederland?

Tot en met 1938 leidde de Nederlandse Badminton Bond een redelijk bestaan, maar van een echte groei was geen sprake. Het ligt voor de hand dat door de oorlogshandelingen en alle daarmee gaande gebeurtenissen de NBB zijn activiteiten noodgedwongen moest staken.

In oktober 1951 namen enthousiaste badmintonliefhebbers de organisatie weer krachtig ter hand en daarmee begint een bloeiende periode voor het badminton in Nederland. Omstreeks 1953 brachten speelgoedhandelaren en fabrikanten goedkoop materiaal op de markt. Doordat men zich gemakkelijk voor een paar centen rackets en shuttles kon aanschaffen ging badminton 'de straat op'. De sport werd enorm populair en men zag het in straten en op pleinen, aan het strand en op campingterreinen met groot enthousiasme beoefend worden. De groei die de Nederlandse Badminton Bond sinds dat jaar meemaakte, kent geen vergelijking met andere sporten. De NBB werd de snelst groeiende sportbond van Nederland.

Vanaf 1990 is het ledenaantal iets teruggelopen en het totaalaantal bedraagt nu ongeveer 37.000.

Wanneer werd de naam veranderd van Nederlandse Badminton Bond in Badminton Nederland?

Op zaterdag 30 januari 2010 werd de naam Nederlandse Badminton Bond veranderd in Badminton Nederland. Bij deze nieuwe naam hoorde ook een nieuw logo. Tijdens de finale om het landskampioenschap van de Nederlandse Badminton Eredivisie op zaterdag 9 maart 2019 werd opnieuw een nieuw logo geïntroduceerd.

Wie is de baas van Badminton Nederland?

Barbara Mura is algemeen directeur van Badminton Nederland en daarmee het hoofd van de gehele organisatie, inclusief sector topsport. Jan Helmond is sinds 27 november 2021 de voorzitter van Badminton Nederland. Bij de sector topsport (topbadminton) is de Australiër Victor Anfiloff de baas: hij is de technisch directeur.

SportSport

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!