badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Van Zijderveld: vanaf nu alles op alles om te handhaven in Carlton Eredivisie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl

Van Zijderveld: vanaf nu alles op alles om te handhaven in Carlton Eredivisie

Van Zijderveld: vanaf nu alles op alles om te handhaven in Carlton Eredivisie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

De laatste wedstrijd van team 1 was een thuiswedstrijd tegen VELO. De kans was niet heel erg groot om Victoria in de poule in te halen.

Het team stond voor de wedstrijd 1 punt achter, maar Victoria heeft tegen Smashing veel punten gehaald, hetgeen tegen VELO lastig zou worden.

De mannendubbel tegen Alex Vlaar en invaller Ewout Beukers werd bestreden met Lennart Bijkerk en Mike van Daal. Vanwege de afwezigheid van Virgil, blessures en weinig reserves in de andere divisieteams heeft onze coach net zoals vorige week moeten invallen. De eerste game was nog oké, maar Ewout en Alex waren duidelijk te goed in de tweede game.

Het vrouwendubbel van Mireille en Ieva was behoorlijk spannend zoals eigenlijk iedere week het geval is. In een spannende driegamer met veel lange rally's ging uiteindelijk de overwinning naar Marleen Kuipers en oud selectiespeelster Myke Halkema.

Van tevoren wist het team dat de herenenkels erg zwaar zouden worden. Lennart mocht aantreden tegen Jim Middelburg, die velen maten te groot was. Een winstpartij kon hier niet verwacht worden, maar Lennart is nooit echt in de partij gekomen. Marco kwam prima mee met Alex Vlaar, maar wint de wedstrijd in twee games door vastheid en kwaliteit in slagen.

De vrouwensingles waren leuk om naar te kijken. Manouk mocht het opnemen tegen invalster Suzanne Slaats. De eerste game was spannend tot aan het einde en ging naar Manouk. De tweede game was Manouk dominanter en kon een hoger tempo aanhouden en won de tweede game ruimer! Ieva mocht spelen tegen de invalster Marleen Kuipers. Ieva was vanaf het begin geconcentreerd en voerde het tempo in iedere rally op. Eenvoudig won Ieva met 7 en 11 haar single.

Marco en Mireille hebben een fantastische mix laten zien tegen Jim Middelburg en Suzanne Slaats. De eerste game brachten Marco en Mireille direct een verassing door met 13 te winnen. In de tweede game voerde Jim het tempo behoorlijk op en ging erg rap naar Velo. De derde game was een spektakel alleen trokken Marco en Mireille aan het kortste eind en verloren met 19. De mix van Manouk en Mike ging vrij eenvoudig verloren.

Van Zijderveld is laatste geworden in Poule A in de eerste fase van de competitie. Echter zal team 1 in de play-offs voor de plaatsen 5 t/m 10 alle zeilen bijzetten om te handhaven.

Lennart Bijkerk

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

vorig artikel

Almere ongeslagen naar de play-offs

2 jaar geleden

volgend artikel

Vervolg aan kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 50 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws