badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Teleurstellend resultaat voor Duinwijck - Badminton Nederland
© Badminton Nederland

Teleurstellend resultaat voor Duinwijck

Teleurstellend resultaat voor Duinwijck - Badminton Nederland
© Badminton Nederland +

Duinwijck 1 is tegen een min of meer verwachte nederlaag aangelopen in de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de play-offs. Het gemis van Akvile Sapusaityte die op het Amerikaanse continent punten aan het verzamelen is om de Olympische Spelen te halen was simpelweg niet voldoende op te vangen.

Al had het in de damesdubbel niet veel gescheeld of Dorien Lups en Betty Krab hadden Duinwijck op 1-1 gezet. Er werd in drie sets verloren. Op de naastgelegen baan hadden Jordy Hilbink en Birger Abts toen al krap in twee sets de herendubbel verloren.

Jordy maakte daarna korte metten met Stijn de Langhe in de single, maar Dorien kon niet op tegen Lisa Malaihollo. De 16-jarige Corine Breukers maakte vervolgens een heel verdienstelijk debuut op het hoogste niveau, maar kon -na een goed begin- uiteindelijk geen vuist maken tegen oud-Duinwijckster Imke van der Aar. Gelukkig speelde Jerry Natenstedt een uitstekende partij tegen Alex Vlaar, zodat hij -onder het maken van de voor hem gebruikelijke verontschuldigingen- er voor zorgde dat er nog gemixt moest worden.

Met 4-2 voor hoefde VELO nog maar 1 mix te winnen, maar ze wonnen beide. Opvallend was hierbij dat VELO-coach Rikkert Suijkerland was opgesteld. Hij heeft immers vorig seizoen afscheid genomen, compleet met afscheidswedstrijd en penning van de bond. De vergelijking met Heintje Davids dringt zich op, maar dat zou flauw zijn, want Rikkert speelt nog op een heel behoorlijk niveau.

Al met al een tamelijk teleurstellend resultaat voor Duinwijck, dat zich echter volgende week -en dan hopelijk weer met Akvile in de gelederen- zal proberen te revancheren. Een overwinning met welke cijfers dan ook is voldoende voor het afdwingen van een golden game (1 set in het gemengd dubbel) om zo te proberen alsnog de halve finales te bereiken. Aanvang: zo 13 december om 15 u in de Duinwijckhal.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Wat vind jij? Er zijn al 46 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws