clubzoeker

Mijn naam is Mark Caljouw en ik ben 23 jaar oud

Mijn naam is Mark Caljouw en ik ben 23 jaar oud

Op mijn 8e jaar ben ik begonnen met badminton spelen. In mijn jeugd heb ik ook nog voetbal gespeeld, maar ik kwam er snel achter dat ik badminton leuker vond.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een van de redenen dat ik badminton zo'n geweldige sport vind, is omdat het ontzettend snel gaat. Om de beste te worden, moet je zowel fysiek, mentaal, tactisch en technisch top zijn. Dit maakt onze sport zo moeilijk, maar als je merkt dat je je in alle onderdelen blijft ontwikkelen, dan voelt dat geweldig.

Ik woon al ongeveer 3 jaar in het centrum van Arnhem samen met selectielid Ruben Jille, we hebben daar gezamenlijk een mooi huis, zodat we niet op Papendal hoeven te wonen. Vanaf ons huis kost het maar ongeveer 10 minuten om naar Papendal te komen. Naast dat we erg serieus bezig zijn met onze sport, hebben we ook de grootste lol samen. In het weekend ga ik meestal naar mijn ouders, Rien en Ellen, daar spreek ik dan vaak af met mijn vriendin en vrienden om samen met hun een gezellig ouderwets spelletje te spelen, zoals Klaverjassen of Risk. Bij mijn ouders kom ik graag, omdat we een hechte familie zijn. Mijn broers Sander en Rick komen dan vaak langs en dan eten we gezamenlijk.

Het is als topsporter moeilijk afspraken te maken, maar in mijn spaarzame vrije tijd proberen we als familie dit toch te doen, daar ben ik erg blij mee.

Hoe ziet een week er van mij uit?

Mijn trainingsweek bestaat uit 5 dagen training op Papendal, waar ik minimaal 2x per dag train, maar op sommige dagen kunnen dit er ook 3 trainingen zijn. Iedere ochtend is er baantraining en in de middag ofavond volgt er krachttraining of conditietraining. De inhoud van de trainingen is erg verschillend, dit is afhankelijk van de periode van het badmintonseizoen waarin we zitten. Wanneer er een langere rustperiode tussen de toernooien zit, zijn de trainingen vaak zwaarder.

Voor het tweede jaar speel ik competitie in Denemarken bij TSS en daarnaast speel ik minimaal 15 internationale toernooien binnen en buiten Europa. De grote toernooien in Azië en de EK's en WK's zijn geweldig om mee te maken. Naast dit alles maak ik tijd vrij om wedstrijden voor DKC te spelen.

Mijn grootste doel, waarvoor ik train, is om de Olympische Spelen te halen. De weg naar de Olympische spelen is een lange weg, maar ik haal er alles uit om mijn doel te bereiken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!