Moederdag 2019

Almere begint met nederlaag tegen VELO

Almere begint met nederlaag tegen VELO

Almere is tijdens de kick-off van de Nederlandse Badminton Eredivisie gestart met een nederlaag tegen VELO. Zonder Cheryl Seinen, Amy Tan en Ilse Vaessen werd het 6-2 voor de ploeg uit Wateringen.

› alles over het Badminton Festival!

Wegens de personele problemen coach Erik Staats had Kirsten de Wit en Georgy van Soerland toegevoegd aan de selectie van zijn team. Daarmee had Almere de jongste en de oudste spelers/speelster in de selectie van de aanwezige teams.

Dave Khodabux en Sebastiaan Li konden meteen vol aan de bak tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. Maar het krachtsverschil bleek te groot om er een spannende partij van te maken. Onze mannen werden op alle fronten afgetroefd. Aan de duidelijke 21-13 en 21-11 nederlaag valt weinig toe te voegen.

Een gelegenheidskoppel vormden Manon Sibbald en Georgy van Soerland-Trouerbach. Zij boden Myke Halkema en Dorien Lups wel goed partij. De beide games gingen gelijk op maar het einde ervan bleken Myke en Dorien net iets doortastender. Met 21-18 en 21-16 brachten zij de stand op 2-0 in het voordeel van VELO.

Aram Mahmoud was veel te sterk voor Ralph Starren. Aram liet Ralph geen moment in zijn spel komen en liet zien waarom iedereen rekening met hem moet houden als tegenstander. De gamestanden waren dan ook overduidelijk: 21-9 en 21-7 en het eerste punt voor Almere.

De eerste dames enkelpartij was die tussen Manon Sibbald en Dorien Lups. De eerste game waren de dames aan elkaar gewaagd maar Manon kreeg op 20-17 drie gamepoints. Dat bleek niet genoeg om meteen die game te pakken want Dorien kwam op 20-20. Maar Manon wist het met 22-20 toch af te maken. De tweede game een heel ander verhaal. Dorien liep snel uit naar 11-2. Manon bleek niet geheel fit te zijn en kon meer vol aangaan. Dat resulteerde in een 21-7 in het voordeel van Dorien. In de derde game liep het wel iets beter maar winst zat er niet meer in. Met 21-16 bracht Dorien de stand op 3-1 voor VELO.

De pas 14-jarige Kirsten de Wild debuteerde in het eerste team. Tegen Wendy Slaats ging de eerste game weliswaar met 21-18 verloren maar pakte ze met 21-14 de tweede game.

Kirsten speelde onbevangen en speelde prima. Dat kon echter niet voorkomen dat Wendy de partij met 21-16 naar haar toetrok. Toch kan Kirsten terugzien op een goed debuut en gaan we zeker meer van haar zien.

Sebastiaan Li moest aantreden tegen Alex Vlaar. Sebastiaan was op het afgelopen NK nog te sterk voor Alex maar dat geeft uiteraard geen enkele garantie. Alex nam dan ook vlot het heft in handen en bouwde langzaam maar zeker zijn voorsprong uit naar 11-7 en in een mum van tijd naar 21-13. In de tweede game nam Sebastiaan een 11-9 voorsprong. Maar met 6 punten op rij was het toch weer Alex en met 21-15 revanche nam.

De eerste gemengd dubbelpartij was die tussen Aram met Kirsten en Jim met Myke. De eerste game verliep uitstekend voor Aram en Kirsten. Via 11-8 kwamen ze op een 18-16 voorsprong. Gamewinst was dichtbij maar door wat onnodige fouten werd die toch nog uit handen gegeven. Met 21-19 ging die naar Jim en Myke. Die dreun kwamen ze in de tweede game niet meer te boven. Met 21-11 moesten ze het onderspit delven.

Dat Georgy nog prima op eredivisieniveau mee kan bleek maar weer eens tijden de kick-off. Zij nam het met Dave op tegen Ralph en Wendy. De eerste game was close maar met 22-20 in Almeers voordeel. Die werd gevolg door een wel heel zwakke (7-21) dus moest de derde game het tweede punt voor Almere veilig stellen. Dat lukte. Het liep weer en via 11-6 een 21-16 winst en dus het punt voor Almere. Eindstand VELO – Almere 6-2.

Volgende week op naar Smashing in Wijchen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!