clubzoeker

Speelronde 3: Almere laat DKC ontsnappen in Nederlandse Badminton Eredivisie confrontatie

Speelronde 3: Almere laat DKC ontsnappen in Nederlandse Badminton Eredivisie confrontatie

Almere heeft in zijn derde wedstrijd een overwinning door de vingers laten glippen. Een 3-1 voorsprong werd door DKC teniet gedaan in de laatste partij.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Amy Tan en Leon Nottelman wonnen daarin de eerste game maar Mark Caljouw en Daisy Bommeleijn trokken toch aan het langste eind en sleepten voor DKC een 4-4 gelijkspel uit het vuur. De uitslag betekent geenszins een domper voor de Almeerders want dit is toch een verrassend mooi resultaat voor de verjongde ploeg.

Sebastiaan Li en Leon Nottelman konden meteen aan de bak. Michiel Kruijt en Robin Tabeling vormen een ijzersterk koppel en dat bleek. Zijn namen snel afstand en met 11-4 in Haags voordeel leek er geen winst te behalen. De overmacht van Michiel en Robin was te groot. Met 21-7 was de eerste game dan ook snel gespeeld. Dat beeld was in de tweede game niet veel anders. Na 11-3 was ook nu de Almeerse tegenstand niet voldoende om het Michiel en Robin ook maar even lastig te maken. Met 21-12 was het eerste punt voor DKC.

Bij het damesdubbel waren de rollen omgedraaid. Cheryl Seinen en Manon Sibbald kwamen geen moment in de problemen tegen Jessica Huster en Charissa Kuiper. In de eerste game hadden ze het na 11-7 nog even lastig en kwamen Jessica en Charissa nog terug tot 13-13. Maar toen was het toch echt gedaan. Met 21-16 was de game voor Almere. In de tweede game ging het snel. Cheryl en Manon liepen uit naar 11-3 en bleken een maatje te groot voor de Haagse dames. Met 21-8 was de stand met 1-1 weer gelijk.

Aram Mahmoud had weinig moeite met Thomas Wijers. Tot 11-6 kon Thomas nog redelijk volgen maar Aram schakelde nog een tandje bij en pakte de game met groot machtsvertoon. De 21-8 gaf de verhouding duidelijk weer. In de tweede game ook een 11-6 bij de break maar toen verslapte Aram iets en daar maakte Thomas dankbaar gebruik van. De winst kwam weliswaar niet meer in gevaar en met 21-15 bracht Aram de stand op 2-1 in Almeers voordeel.

Amy Tan speelde haar tweede eredivisiewedstrijd van het seizoen. Tegen Marlies Baan ging het gelijk op maar de eerste game moest Amy met 21-19 aan Marlies laten. In de tweede game nam ze direct de voorsprong en gaf dit niet meer weg. Na de 11-4 stoomde Amy vrijwel in 1 keer door naar 21-6. Ook in de beslissende derde game gaf ze Marlies geen enkele kans om in de wedstrijd terug te komen en stond het snel 11-3. Mede door een te hoge foutenlast van Marlies boekte Amy weer een overwinning op het hoogste Nederlandse niveau. Met 21-7 stond het toch verrassend 3-1 in het voordeel van Almere.

Sebastiaan Li kon deed in de eerste game weinig onder voor wereldtopper Mark Caljouw en nam zelfs een 5-2 voorsprong. Mark maakte nog wel 7-7 gelijk maar Sebastiaan had een 11-9 voordeel bij de rust. Tot 15-15 bood hij Mark uitstekend partij maar kon niet voorkomen dat de game met 21-15 verloren ging. Zijn verzet was in de tweede game gebroken en via 11-2 ging ook die game met 21-16 naar Mark die de achterstand van DKC terugbracht tot 1 punt.

Manon was niet fit uit de dubbelpartij gekomen en moest afhaken voor haar partij tegen Daisy Bommeleijn. Diede Odijk maakte haar opwachting. Met haar 14 jaar weer een inbreng van de jeugd. Diede kon in de eerste game in het spoor blijven van Daisy en het haar wel even lastig maken maar de game ging met 21-16 verloren. Ze herpakte zich knap in de tweede game en stond vrijwel constant op voorsprong. Na 11-10 en 16-14 was de stand met 21-16 weer in evenwicht. De derde game was dan toch wel ruim in het voordeel van Daisy die snel op 11-3 kwam. Die achterstand kon Diede nog wel even tot 5 punten verkleinen maar met 13-21 trok Daisy de stand gelijk naar 3-3.

Bij het gemengddubbel nam Cheryl Seinen het op tegen Robin Tabeling, met wie ze internationaal een koppel vormt, en Daisy Bommeleijn. Met Aram Mahmoud ging ze uitstekend van start en leidden ze bij de break met 11-4. Die goede lijn zetten ze voort en met 21-8 was het verschil meer dan duidelijk. Ook in de tweede game steeds de voorsprong maar bleven Robin en Marlies goed volgen. De winst kwam echter geen moment in gevaar en met 21-16 zetten zij Almere weer op voorsprong.

Het andere gemengddubbel ging tussen Amy Tan met Leon Nottelman en Daisy Bommeleijn met Mark Caljouw. Ook Amy en Leon kenden een uitstekende start een pakte bij de break een 11-4 voorsprong. Die ruime marge slonk nog wel tot 2 punten bij 14-12 maar met 4 punten op rij kon de gamewinst hen bijna niet meer ontgaan. Met 21-16 stond Almere op het punt om voor een grote verrassing te zorgen. Die leek er te gaan komen want met 11-5 waren ze goed op weg. Maar met 6 Haagse punten op rij was de stand zo ineens weer gelijk en kwamen Daisy en Mark zelfs langszij. Ze pakten de game met 21-16 en brachten de spanning daarmee terug. Een beslissende derde zou uitwijzen of Almere de verrassende winst zou pakken of dat DKC er toch nog een gelijkspel uit kon slepen. Helaas keken Amy en Leon de gehele game tegen een achterstand aan. Na 6-11 en 7-15 bleken Daisy en Mark met 21-16 de sterksten.

Daar was toch bijna de onverwachte winst. Maar een gelijkspel van dit jonge team tegen DKC moet gezien worden als een prima prestatie. Coach Erik Staats sprak dan ook zijn waardering uit voor het team. Een team dat zeker nog zal groeien. Mooie testen zijn dan ook de wedstrijden van het zogenaamde dubbelweekend. Op zaterdag 29 september om 19.00 uur thuis in Sporthal Raggers tegen Van Zijderveld en op zondag 30 september om 12.00 uur uit tegen TFS Barendrecht.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!