SportSport

Ode aan de vrijdagavond

Ode aan de vrijdagavond

Soms lees je van die berichten dat badminton gewoon hartstikke leuk is om te zien. Dat zal best. Ik vind bijna alle sporten leuk om te zien. Sommige vormen van badminton moet je echter niet willen zien.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Die moet je beleven, ervaren en voelen. Zo spelen we bij mijn eigen club op de vrijdagavond. Twee uur badmintonnen, en voor de echte doorzetters daarna nog vier uur nazitten. Heeft niets te maken met leuk om te zien, maar leuk om te beleven.

Zo zijn er tientallen clubs in Nederland, waar het plezier van het spelen en de gezelligheid van het borrelen veel belangrijker zijn dan resultaten, in welke divisie het eerste team speelt of welke toernooien er gewonnen worden. Heeft niets met beleid te maken. Heeft volgens mij veel meer met mensen te maken.

Mensen die de club levend houden

Kijk om je heen binnen je club en je zult zien dat er altijd mensen zijn die nieuwe leden opvangen, ze wegwijs maken en ze helpen met de eerste stappen op de baan. Je zult zien dat er mensen zijn die de gangmakers aan de stamtafel zijn, mensen die de club levend houden. Daarom is dit geen verhaal vol technische tips, maar een ode aan de vrijdagavond.

Dat heeft niet zo veel te maken met beleid, maar met één leuke avond in de week waarop je gezelligheid en sportiviteit combineert. Die ene avond waarop er niks belangrijker is dan die ene netbal waarmee je een partij wint die je morgen alweer vergeten bent. Dat is een ode aan de vrijdagavond, of welke andere avond van de week je ook maar de baan op gaat. En dat is badminton, voor tienduizenden Nederlanders elke week weer een leuk spel met een sportief randje en een geweldige reden om de deur uit te gaan.

Minder over topsport

Daarom zou het als er over badminton gepraat wordt minder over topsport moeten gaan. Sport moet je niet bekijken, dat moet je beleven. Want daar, in de sporthallen in Nederland, daar staan onze echte topsporters. Al die mensen die de liefde voor de sport verkiezen boven een avond op de bank. Met daana een biertje of een kop thee, en ondanks soms hoge leeftijd.

Daarom is dit een ode aan de vrijdagavond en aan alle recreatieve badmintonners van Nederland!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Jos Seggers

Jos Seggers

Jos Seggers is afgevaardigde namens Regio Noord van Badminton Nederland. Veel passie en strijd, iets minder talent. Dat weerhoudt hem er niet van om met veel fanatisme de baan op te gaan.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!