clubzoeker

Russell, Jim en Myke troonopvolgers bij VELO

Russell, Jim en Myke troonopvolgers bij VELO

Stapelen maar.

We werden door Imre Wijers ingefluisterd dat de genoemde spelers gisteren in het AD stonden. De titel 'Drie talenten rammelen aan poort van hoofdmacht', die is illustratief en realistisch.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

VELO is natuurlijk als meervoudig landskampioen een vaste waarde in de Nederlandse badmintontop, dat staat buiten kijf. Het begint mij alleen een beetje te vervelen dat er in de persberichten van VELO zo vaak met 'hoofdmacht' verwezen wordt naar VELO 1. Dat teammanager Robin Albersen zichzelf in nagenoeg elk persbericht citeert, dat knaagt wat minder.

Hetzelfde geldt voor het universeel en tot vervelens toe gebruikte 'vlaggeschip', niet alleen door VELO natuurlijk. Ook door mijzelf. Dat begint zo'n beetje het 'wij zijn een jong en dynamisch bedrijf' van inspiratieloze schrijvers te worden. Of nee, dat is het eigenlijk al.

Zullen we vaststellen dat Van Zundert / VELO absoluut een sterke zo niet dé sterkste club van Nederland is, maar dat we voortaan 'hoofdmacht' weglaten? En voor elke Albersen-quote lezen we de volgende keer twee spelers-quotes. Ginny, kom d'r maar in!

Drie talenten rammelen aan poort van hoofdmacht

De toekomst van VELO

Door Johan van Dien - WATERINGEN - Met twee gelijke spelen en verder louter overwinningen ligt het vlaggenschip van Van Zundert / VELO ook dit seizoen vooralsnog prima op koers. De club geeft ook jong talent de kans om ervaring op te doen in de eredivisie.

Zo staat het aantal debutanten in VELO 1 deze competitie al op drie: Jim Middelburg (17) en Myke Halkema (16) en Russell Muns (16). Alle drie behoren ze tot de beste van Nederland in hun leeftijdscategorie en ook Europees spreken ze een stevig woordje mee.

Zo blijkt als hun resultaten over 2010 ter sprake komen. Maar er zijn ook wel degelijk verschillen. Muns en Halkema zijn specialisten in het dubbelspel. Middelburg, die (deels) sport, studeert en woont op Papendal in Arnhem, is ook in het enkelspel een speler om serieus rekening mee te houden.

Het duo Muns en Halkema wist dit jaar onder andere het NK in hun leeftijdscategorie te winnen en schreef ook twee hoog aangeschreven toernooi in Denemarken en Duitsland op hun erelijst bij. Toch ziet Halkema mogelijkheden om samen nog verder te groeien als koppel. "We moeten nog meer met elkaar communiceren en er echt samen staan als duo."

"Wat onze tactiek is? Dat ligt er natuurlijk aan wie de tegenstanders zijn. Maar over het algemeen gaan we met aanvallende intenties de baan op," geeft Muns aan. Een ander hoogtepunt beleefde de Leidschendammer in Mexico waar hij samen met Middelburg Nederland mocht vertegenwoordigen bij het WK onder 19. Na een spannend duel bleek de achtste finale uiteindelijk het eindstation.

En dan was er natuurlijk het debuut in de eredivisie. Qua niveau is de stap naar het hoogste podium in Nederland ze stuk voor stuk meegevallen. Maar bij spelen in het vlaggenschip komt meer kijken. Middelburg: "Bij VELO zijn de verwachtingen altijd hoog gespannen. Zeker als nieuweling moest ik me wel echt bewijzen."

Ook Muns ervaart dat de club ook van jonge spelers gewoon prestaties eist. "Dan zegt de trainer (Ciraar Slaats) ik verwacht hier wel een 8-0."

Net als Middelburg vindt Muns dat hij op het mentale vlak zeker nog stappen kan maken. Halkema, die al vanaf haar achtste bij VELO speelt, heeft volgens eigen zeggen niet zoveel moeite met het hoge verwachtingspatroon.

Groeien

De Haagse ziet vooral in fysiek opzicht nog mogelijkheden om te groeien in haar spel. Alle drie dromen ze natuurlijk zoals iedere ambitieuze sporter van de Olympische Spelen, maar de realiteit wordt niet uit het oog verloren. Middelburg: "Dat is natuurlijk heel moeilijk om te halen." In de nabije toekomst landskampioen worden met VELO en daarin een hoofdrol spelen is hun gezamenlijke doel. "Dat zou top zijn."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!