BadmintonLife: Group Stages Complete

BadmintonLife: Group Stages Complete
Moederdag 2019

The 2011 championships have heralded few shocks to this date, with several of the top nations resting their top players until the knockout stages and rotating their squad players around to give them some valuable experience at this level.

› alles over het Badminton Festival!

Group 1

Denmark comfortably won their group even without Peter Gade and Tine Baun stepping on court in their three wins, only Karina Jorgensen’s loss to Kristina Ludikova of the Czech Republic stopped the Dane’s winning all 15 of their matches in the group stage. The Czech secured second place in the group, winning the other two matches against Israel and Italy comfortably.

Group 2

Germany won Group 2 without playing their two stars in Juliane Schenk and Marc Zwiebler in all the group matches but still progressed with a perfect record, wrapping up a 5-0 win over Latvia in under 100 minutes of play. Marc Zwiebler played Raul Must in the match over Estonia and came through in three games whilst Juliane Schenk had little trouble against Belgium’s Lianne Tan, winning the match up in two games. The gulf in class between the four nations was clear as every match in the group ended in a 5-0 or 4-1 victory.

Group 3

England progressed as group winners but question marks loom over their women singles performances as they lost two of the three matches in the group stage. Those were the only two matches that England lost in their group and will have to addressed before the knockout stage. Ireland finished second in the group after defeating Austria 3-2 in their match in the early part of the group.

Group 4

Russia qualified as group winners with ease, winning 14 of their 15 matches and dropping just a single game in their 14 victories. Russia have been experimenting with new partnerships in their doubles but the usual partnerships of Durkin/Nikolaenko and Vislova/Sorokina would be in place for quarter final match.

Group 5

The Dutch made qualification for the last 8 as hard as possible in front of their home fans, after a 4-1 win over Iceland they almost failed to qualify and struggled to defeat Lithuania and Switzerland after trailing 2-1 in both matches. They will have to be at their very best tomorrow against Russia to progress any further with Switzerland being within one match of knocking them out at the group stages

Group 6

France and Scotland went into the final match with equal records, winning 9 and losing 1 match. Both nations secured easy victories over Slovakia and Spain but faced their toughest match to date against one another. Scotland took a 2-1 lead after wins in the mixed doubles and with Susan Egelstaff’s win in the singles but the French rallied back to take the two doubles matchup and the match 3-2 to secure top spot in Group 6 and will play Germany in the last 8.

Group 7

Bulgaria pulled out of the biggest shock of the event to date in topping group 7 ahead of the favourites in the group Ukraine. The two played in the final group match to determine top spot and it went down to the final rubber in the match with the score tied 2-2. the Bulgarian pairing of Nedelcheva and Popstoykova defeated Prus and Kobecva impressively in two games to set up a quarter final clash against England.

Group 8

Poland progressed comfortably into the last 8 with three victories in their group featuring Belarus, Portugal and Croatia. They haven’t needed the services of top mens singles player Przemyslaw Wacha to date and have rarely been troubled in their group matches, their 3-2 win over Croatia was much more comfortable than first look suggests, they were 3-0 up in the match before losing the men’s doubles and retired their women’s doubles pairing. However, they will face their toughest test to date against the top seeded Danes in the last 8.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!