België uitgeschakeld op EK badminton

België uitgeschakeld op EK badminton

België is uitgeschakeld op het EK badminton voor gemengde landenteams. Nochtans heeft België zijn laatste match tegen Letland gewonnen met 5-0. Maar omdat de eerste groepswedstrijd tegen Estland verloren werd met 1-4, en Duitsland wél twee keer won, werden onze landgenoten uitgeschakeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het gemengd dubbel klopten Freek Golinski en Steffi Annys woensdag zonder problemen de Letten Guntis Lavrinovics en Kristine Sefere in twee sets: 21-10 en 21-14.

In het enkelspel bij de mannen had Maxim Moreels drie sets nodig tegen de Let Raimonds Cipe: 13-21, 21-15 en 21-15. Bij de vrouwen was Lianne Tan, de enige Belgische die gisteren haar wedstrijd won tegen Estland, te sterk voor Ieva Pope: 21-15 en 21-9.

Het dubbelspel bij de mannen werd eveneens eenvoudig gewonnen door het duo Matijs Dierickx-Jonathan Gillis tegen de Letten Guntis Lavrinovics en Edijs Livins: 21-12 en 21-17.

Janne Elst en Jelske Snoeck maakten het vervolgens mooi af door in het dubbelspel bij de vrouwen Aija Pope en Kristine Sefere in twee sets huiswaarts te sturen: 21-16 en 21-12.

België neemt het morgen om 10u voor de eer nog op tegen Duitsland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!