clubzoeker

Mario en Sonic op de Olympische Spelen van Londen 2012

Mario en Sonic op de Olympische Spelen van Londen 2012

Enkele jaren geleden gebeurde het ondenkbare: Mario en Sonic verschenen samen in één game. De iconen van Nintendo en SEGA namen het tegen elkaar op in diverse Olympische sporten in Mario & Sonic op de Olympische Spelen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Volgend jaar zomer vinden er weer Olympische Spelen plaats, deze keer in Londen. Tijd dus voor Sonic en Mario om zich weer in hun sportpakjes te hijsen!

De basis van Mario & Sonic op de Olympische spelen: Londen 2012 is hetzelfde als in de eerdere games. Je kunt verschillende Olympische sporten spelen in de vorm van mini-games. Sporten die je kunt spelen zijn bijvoorbeeld badminton, voetbal en met een lint bewegingen maken op muziek. Al deze mini-games volgen in basis de regels van de Olympische spelen. Daarnaast zijn er ook nog mini-games waarbij de developers zelf de regels konden bepalen. Dit zijn de eveneens bekende dreamevents met nieuwe sporten zoals discuswerpen, paardrijden en verspringen. Hierbij worden niet de officiële regels aan gehouden, wat er voor zorgt dat deze spelletjes heel anders spelen. Samenwerken is soms ook noodzakelijk om een medaille te winnen, want hoewel deelnemen belangrijker is dan winnen, wil uiteindelijk iedereen die medaille in de wacht slepen.

De populairste mini-games uit de eerdere zomer-game zijn ook in dit spel weer present, uitgebreid met andere sporten die leuk in mini-games vertaald kunnen worden. Daarnaast lag er de ambitie om meer meisjes aan te spreken met de game, waardoor er ook sporten in zitten die op meisjes gericht zijn, zoals het eerder genoemde bewegen met een lint op muziek.

London Party Mode

Hoewel het tot zover weinig nieuws onder de zon is, is er in dit derde deel een gloednieuwe spelmodus toegevoegd genaamd London Party Mode. In deze modus draait het om zoveel mogelijk stickers verzamelen. Heb je de vooraf gekozen stickerkaart als eerste vol, dan win je. Het spel is een offline multiplayer modus die zich afspeelt op een speelbord met Londense straten. Bij het bewegen over het speelbord kom je mini-games tegen. Het winnen van deze mini-games zorgt ervoor dat je stickers voor op je stickerkaart verdient. De mini-games die je hierin tegen komt zijn reguliere mini-games die je in bijvoorbeeld Mario Party zou verwachten met namen als Tag-O-Rama, Cops vs. Robbers en Break-a-neck-marathon. Regelmatig is de link met de Olympische spelen niet direct zichtbaar, behalve dan door de kaart van Londen waar op gespeeld wordt. Door Londen loopt ook af en toe een eindbaas. Als je als eerste bij de eindbaas komt mag je tegen hem spelen en maak je kans op extra stickers. Slechts één iemand kan dit doen per eindbaas. Naast de reguliere mini-games luidt ook af en toe de Big Ben. Als de bekende Engelse klokkentoren zijn klokkenspel laat horen komt er een olympische mini-game waarbij je een Olympische sport gaat spelen.

Hoewel de Olympische spelen pas over een jaar beginnen, zal Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Londen 2012 al komende winter gaan verschijnen. Er is voor deze vroege release gekozen om mensen alvast op te warmen voor de Olympische Spelen zelf. Daarnaast zal er tegen die tijd waarschijnlijk ook nog een officiële Olympische Spelen-game verschijnen die helemaal los staat van deze game wat ook een extra reden was om de release te vervroegen.

De 3DS-versie van het spel zal andere mini-games bevatten, waarbij de verschillende mogelijkheden van de 3DS optimaal gebruikt zullen worden, aldus de ontwikkelaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spelletjes die je met de gyroscoop of microfoon moet spelen.

Conclusie

Vond je het vorige deel leuk, dan ga je deze waarschijnlijk ook erg leuk vinden. Vond je het vorige deel niks, dan kun je dit deel waarschijnlijk ook niet waarderen. De nieuwe London Party Mode lijkt echter wel een leuke toevoeging te gaan worden, waardoor het spel niet meer puur een verzameling mini-games is, maar een overkoepelend spel heeft en ervoor kan zorgen dat de mensen die de winterspelen hebben overgeslagen, wellicht wel weer warm worden voor deze game.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!