SportSport

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale badmintontoernooien van alle niveaus gaat toestaan vanaf 2021.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In navolging van dit besluit heeft de Badminton World Federation (BWF) het mogelijk gemaakt voor shuttlefabrikanten om goedkeuring te krijgen voor hun eigen versie van synthetische verenen shuttles. Dit zal gebeuren binnen de BFW Equipment Approval procedure die voorziet in het testen en goedkeuren van shuttles voor gebruik in internationale toernooien.

Yonex met eerste goedgekeurde synthetische veren shuttle op de markt

De eerste synthetische veren shuttle die door de BWF is goedgekeurd is ontwikkeld met de technologische samenwerking van Yonex in een poging duurzaamheid binnen de badmintonsport te bevorderen.

Uitvoerig testen van de verschillende prototypes is verricht tijdens de ontwikkelingsfase van het project i.s.m. Yonex. Hierbij zijn nieuwe synthetische veren shuttles uiteindelijk getest tijdens drie internationale toernooiten onder auspiciën van de BWF.

Terugkoppeling van de spelers leverde op dat de Yonex synthetische veren shuttle langer meeging en economisch aantrekkelijker was in vergelijking tot een traditionele veren shuttle. Tegelijkertijd bood deze versie van een synthetische veren shuttle een erg vergelijkbare vlucht en prestatie.

Besparing tot wel 25% in verbruik

Tijdens de verschillende testen werd ontdekt dat de synthetische veren shuttle het shuttlegebruik tot 25% kon terugdringen. Deze vaststelling laat zien dat er substantiële besparing op economisch vlak mogelijk is en een significante reductie van de milieu-impact haalbaar is.

Het is aan de verschillende toernooiorganisaties zelf om - in samenwerking met shuttlefabrikanten die goedgekeurde synthetische veren shuttles produceren - te bepalen of ze gebruik gaan maken van dit duurzame alternatief voor de traditionele veren shuttles.

Adoptie van nieuwe shuttle kwestie van meerdere jaren

De verwachting is dat er een implementatie-periode van enkele jaren voor nodig is voordat de ingebruikname van deze synthetische veren shuttles aan populariteit en volume wint. Dit hangt samen met de benodigde groei van productiecapaciteit en beschikbaarheid van nieuwe synthetische veren shuttles.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!