Door de ogen van een Zeeuwse tiener: Orø in de herfstvakantie van 2013

Door de ogen van een Zeeuwse tiener: Orø in de herfstvakantie van 2013

Ik kreeg voor vrijdag 11 oktober vrijstelling van school zodat ik mijn vliegtuig kon halen en alles goed zou verlopen. We vertrokken rond half 2 richting Schiphol.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Pappa en Mamma brachten me samen met Daniël naar de incheckbalie en vanaf daar moest ik zelf mijn weg vinden richting de gate. Het vliegtuig begon met boarden rond 17:20 en zou om 17:35 vertrekken. Ik vloog met SAS (Scandinavian Airlines) en had een leuke plek bij het raam, net iets voorbij de vleugel. Door de regen was het erg moeilijk om goeie foto's te maken, hij stelde steeds scherp op de druppels. De vlucht was lekker rustig, geen last van turbulentie gehad. Ik kwam aan in Kopenhagen rond 7 uur. Nadat ik mijn koffer eindelijk van de band had gekregen liep ik richting de uitgang, en daar stonden Ron, Huyhn en Feng al te wachten. We liepen meteen door naar de camper en reden richting Orø. We aten bij Ron thuis waar Renske ook al was, en daarna gingen we naar ons eigen huisje met onze bagage. We gingen bijna meteen slapen want zaterdag zouden we een zware dag hebben.

Zaterdag 12 oktober

We stonden al vroeg op en hadden ontbijt bij Ron thuis. We hadden onze spullen al klaar en vertrokken richting Kopenhagen voor de Danish Junior Cup. Aad zou er nog een stukje over schrijven. Het was een behoorlijk stuk rijden maar het was wel hartstikke leuk. De tegenstanders waren allemaal supergoed, dat maakte het heel zwaar. Ik ben blij dat ik mee heb gedaan want het was echt een super ervaring! Nadat Renske en Feng hun dubbel gespeeld hadden gingen we naar de hal om te douchen en daarna gingen we naar Rons huis voor het avond eten. 's Avonds hebben we in ons eigen huisje nog film gekeken, en daarna richting onze bedden.

Zondag 13 oktober

We mochten wat langer slapen van Ron en In plaats van ontbijt hadden we brunch. We hebben toen fietsen gehuurd voor Renske, Feng en mij zodat we zelf naar de hal konden gaan. We mochten meteen naar de hal fietsen en toen hebben we nog getraind, ik kreeg privé training van Huyhn. Het was echt heel leuk met Huyhn, we hebben gewerkt aan de around the head. 's Avonds hadden we weer een superlekkere maaltijd, gemaakt door Ron zelf. Rond half 9 hadden we een weddenschap gesloten met Ron, of wij 24 uur zonder mobiel konden. We moesten onze mobiels inleveren en Ron legde ze in de kluis, de avond erna zouden we ze terugkrijgen. We gingen naar ons huisje nadat we de film bij Ron hadden afgekeken en we zijn bijna meteen gaan slapen.

Maandag 14 oktober

Ook maandag vroeg opgestaan en weer ontbeten bij Ron, we gingen daarna op de fiets naar de hal. Ook vandaag kreeg ik privé training van Huyhn, ze heeft het begin van de recovery step aangeleerd en we hebben enkel tactiek doorgenomen. Omdat ik privé training kreeg was het zwaarder dan ik gewend ben, meestal ga je om de beurt maar als je alleen bent moet je natuurlijk de hele tijd door. We hebben vooral kleine dingen veranderd, de grote lijnen waren er al, ze moesten alleen nog verbeterd worden. We hebben core-stability gedaan en Aad heeft nog gekeken hoe stabiel we waren en wat de verschillen waren tussen Renske, Feng en mij. Net als iedere dag aten we bij Ron nadat we gedoucht hadden. Rond half 9 kregen we onze mobiel terug. En trokken we terug in het huisje.

Dinsdag 15 oktober

Ook vandaag weer getraind, ik had nog best wat spierpijn in m'n schouders van maandag maar dat was snel over. Deze keer trainde Huyhn en Feng samen, en kreeg ik training van Renske. Ze moest goed kijken hoe ik het deed en daarna zeggen of het goed was of dat iets anders moest. Na de training fietsten we naar ons huisje, omkleden en meteen weer richting de pond. We zouden s'avonds meetrainen in Holbaek maar we gingen eerst nog even naar de stad, een beetje rondkijken in de kledingwinkels en de Matas. We waren best vroeg al in de hal en hebben gewacht tot Ron en Huyhn aankwamen. Huyhn gaf de groep waar ik in zat training en Ron ga de andere groep training, de groep met Renske en Feng dus. We gingen douchen en naar de pond. We zijn vrij snel naar bed gegaan.

Woensdag 16 oktober

We werden vroeg wakker en we aten een keer in de hal omdat de Deense meiden ook mee zouden eten. Daarna hebben ze ook meegetraind, ze waren harstikke gezellig en vooral Marie was druk. Ron zette toen iedere Nederlandse tegenover een Deense, was erg leuk om mekaar wat beter te leren kennen. We hadden het superleuk met z'n 8en, we hadden een regel dat je alleen maar Engels mocht praten. De regel zorgde er wel voor dat het erg sociaal was. We hadden ervoor gezorgd dat 3 van ons voor het eten gingen douchen en de andere 3 na het eten, in tegenstelling tot de dagen hiervoor aten we ons avondeten in de hal. Naderhand fietsten we met z'n allen terug naar de huisjes. De Deense meiden hadden nu 1 huisje voor hun alleen, Julie was overdag al weg gegaan. We hebben nog film gekeken met z'n allen, lekker veel eten bij, supergezellig in ieder geval.

Donderdag 17 oktober

Ontbijt in de hal, samen met de Deense meiden en daarna een uurtje core- stability gedaan (Huyhn heeft foto's). Na de lunch kwam Thilde erbij, ik trainde samen met Thilde en Huyhn. S' middags ging Renske weg, terug naar Nederland, in de tijd dat Ron haar wegbracht heeft Huyhn ons getrained. Na een uurtje training moesten we op de fiets naar de pond, want we zouden S' avonds nog in Holbaek gaan spelen. We hebben verschillende wedstrijden gedaan, en het was harstikke gezellig. Na de training werden we door Ron naar huis gebracht omdat het weer best slecht was. Ik heb toen al een klein begin aan mijn koffer gemaakt en daarna heb ik samen met Feng nog film gekeken in het huisje (na het eten). We waren nog met z'n 2en omdat Renske en de 2 Deense meiden allemaal weg waren, naar huis.

Vrijdag 18 oktober

We hebben 's ochtends nog even getraind maar daarna werd de hal gebruikt voor een soort speelmiddag, de kinderen die niet op vakantie waren konden daarnaartoe. S' middags waren Feng en ik vrij en gingen we naar Holbaek, we kregen geld mee van Ron zodat we wat eten konden halen bij de Mac Donalds en daarna zijn we wezen shoppen en hebben we onze vergeten spullen opgehaald in de hal in Holbaek. We namen de boot van kwart over 4 weer richting Orø. Toen we terug waren op het eiland zijn we langs de supermarkt geweest voor eten en drinken (6 daimrepen en cola). Feng en ik hebben nog en film gekeken op Fengs laptop. Bijna aan het eind van de film kwam Ron binnen om ons te vertellen dat hij ons mee uit eten zou nemen omdat het hem gezellig leek en hij het een leuke afsluiting van de week vond. Rond 6 uur stonden we klaar bij Ron en gingen we uit eten. Toen we terugkwamen heb ik al mijn kleding ingepakt in m'n koffer en zijn we gaan slapen.

Zaterdag 19 oktober

's Ochtends hadden we zelfgemaakte pannenkoeken als ontbijt dat was echt superlekker. We hebben daarna nog even rondgekeken op de rommelmarkt die in de hal gehouden werd en zijn daarna naar Roskilde geweest. Ron nam ons mee naar het Vikingschip Museum en daarna heeft hij ons een kerk laten zien. De kerk daar was het oudste bakstenen gebouw in Europa, alle Deense Koningen en Koninginnen werden daar in de kerk begraven. Het was supermooi gedecoreerd en ik ben super blij dat Ron ons dat heeft laten zien. Nadat we alles gezien hadden zijn we terug gelopen naar de camper en daarna zijn we naar Kopenhagen doorgereden. In de auto hebben Feng en ik nog een film gekeken tot we misselijk werden en daarna ben ik afgezet op het vliegveld met de instructies van Ron.

Ik had mijn boarding-pass opgehaald en mijn koffer afgegeven zoals Ron had verteld. Toen ik eenmaal door de douane was waren er superveel winkels, ik kon het niet weerstaan om twee Daim chocoladerepen, een trui (voor mamma) en een shirt (voor daniël) te kopen. Ik stond al veel te vroeg bij mijn gate dus heb ik nog even rondgekeken, toen ik terugkwam waren ze net begonnen met boarden. Eenmaal in het vliegtuig heb ik mijn camera gepakt en ik was in No time terug op Schiphol. Er was wat verwarring met de bagageband maar toen ik alles had liep ik door naar de uitgang en daar stonden Pappa, Mamma en Daniël te wachten. Ik heb meteen mijn verhaal verteld over hoe ik het vond op Orø deze week, en ik weet zeker dat ik nog wel veel vaker naar de trainingskampen van Ron wil! Hopelijk deze zomer 2 weken naar Denemarken samen met Anouk, ik wil nu eigenlijk al wel weer terug :)

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!