Dutch Open coach conference: weinig nieuws

Dutch Open coach conference: weinig nieuws

Het coach congres tijdens de Dutch Open zal waarschijnlijk niet veel nieuws brengen, daar voor zijn denk ik de verkeerde sprekers uitgenodigd. Poul Erik Hoyer kan als voorzitter van de WBF niet veel uitspraken doen over hoe we in Europa Azië gaan aanpakken, immers China en de rest van Azië zijn ver uit de grootste en beste leden van deze organisatie.

Het is op voorhand al twijfelachtig dat badmintonfederaties iets willen gaan vertellen over hoe we Azië kunnen gaan verslaan. Dit is iets waar ze al tientallen jaren niet in zijn geslaagd dus echt belangstelling om te horen hoe ze iets gaan aanpakken waarvan ze hebben bewezen dat ze het niet kunnen is niet iets wat geld waard is om te gaan zien. Als je echt iets wil doen dan hadden er de nieuwe successen moeten staan. Het zou goed zijn om te horen wat India, Thailand en in iets mindere mate Japan hebben gedaan om aansluiting te krijgen bij de wereldtop. Ook een land als Duitsland heeft met Juliana Schenk iets neer gezet waar we wat aan zouden kunnen hebben. Kenneth Larsen zou je eens kunnen vragen om de trainersopleiding in ons land eens helemaal opnieuw op te zetten.

Een trainerscongres over hoe je Azië zou moeten verslaan zou je moeten aanpakken in een Europese samenwerking met misschien EBF als je toch een overkoepelende federatie zou willen hebben. Maar ik ben bang dat de nieuwe ontwikkeling niet komt uit de hoek van waar de sprekers vandaan komen. Er zijn veel te veel belangenverstrengelingen voor coaches en ex-spelers om zich hard te maken voor innovatie die loodrecht staat op de mensen die hen straks weer een baantje moet geven.

Met het binnenhalen van de oude orde is de zo interessante stelling om eens te gaan nadenken of het verslaan van China ook voor ons mogelijk zou moeten zijn. Ik zeg met nadruk "ook voor ons" want andere landen die helemaal niet bekend stonden om hun geweldige badmintongeschiedenis hebben het inmiddels wel gedaan. Het is natuurlijk niet zo gek dat dit juist is gedaan door deze landen. Zij hebben niet de nadelen van conservatief denkende bonden die werken met het gedachtegoed van 25 tot 30 jaar geleden.

Ik zou zeggen laten we op zeer korte termijn eens een innovatiebijscholing gaan houden. De docenten uit Roskilde hebben belangstelling en als de bond zich te goed voelt voor nieuwe gedachten dan kunnen we het misschien in VBO-regie doen. Trainers, bestuurders en afgevaardigden die wel belangstelling hebben in de zo broodnodige vernieuwing van deze ten dode op geschreven organisatie.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!