Dutch Open coach conference: weinig nieuws
Het coach congres tijdens de Dutch Open zal waarschijnlijk niet veel nieuws brengen, daar voor zijn denk ik de verkeerde sprekers uitgenodigd. Poul Erik Hoyer kan als voorzitter van de WBF niet veel uitspraken doen over hoe we in Europa Azië gaan aanpakken, immers China en de rest van Azië zijn ver uit de grootste en beste leden van deze organisatie.
Jij het nieuws, wij een tikkie!
Het is op voorhand al twijfelachtig dat badmintonfederaties iets willen gaan vertellen over hoe we Azië kunnen gaan verslaan. Dit is iets waar ze al tientallen jaren niet in zijn geslaagd dus echt belangstelling om te horen hoe ze iets gaan aanpakken waarvan ze hebben bewezen dat ze het niet kunnen is niet iets wat geld waard is om te gaan zien. Als je echt iets wil doen dan hadden er de nieuwe successen moeten staan. Het zou goed zijn om te horen wat India, Thailand en in iets mindere mate Japan hebben gedaan om aansluiting te krijgen bij de wereldtop. Ook een land als Duitsland heeft met Juliana Schenk iets neer gezet waar we wat aan zouden kunnen hebben. Kenneth Larsen zou je eens kunnen vragen om de trainersopleiding in ons land eens helemaal opnieuw op te zetten.
Een trainerscongres over hoe je Azië zou moeten verslaan zou je moeten aanpakken in een Europese samenwerking met misschien EBF als je toch een overkoepelende federatie zou willen hebben. Maar ik ben bang dat de nieuwe ontwikkeling niet komt uit de hoek van waar de sprekers vandaan komen. Er zijn veel te veel belangenverstrengelingen voor coaches en ex-spelers om zich hard te maken voor innovatie die loodrecht staat op de mensen die hen straks weer een baantje moet geven.
Met het binnenhalen van de oude orde is de zo interessante stelling om eens te gaan nadenken of het verslaan van China ook voor ons mogelijk zou moeten zijn. Ik zeg met nadruk "ook voor ons" want andere landen die helemaal niet bekend stonden om hun geweldige badmintongeschiedenis hebben het inmiddels wel gedaan. Het is natuurlijk niet zo gek dat dit juist is gedaan door deze landen. Zij hebben niet de nadelen van conservatief denkende bonden die werken met het gedachtegoed van 25 tot 30 jaar geleden.
Ik zou zeggen laten we op zeer korte termijn eens een innovatiebijscholing gaan houden. De docenten uit Roskilde hebben belangstelling en als de bond zich te goed voelt voor nieuwe gedachten dan kunnen we het misschien in VBO-regie doen. Trainers, bestuurders en afgevaardigden die wel belangstelling hebben in de zo broodnodige vernieuwing van deze ten dode op geschreven organisatie.
Op dit artikel berust auteursrecht: neem de tekst en afbeeldingen niet over zonder schriftelijke toestemming van badmintonline.nl. Een weblink of QR-code naar dit artikel plaatsen op de website of in het clubblad van je badmintonclub mag natuurlijk wel.
QR-code voor dit artikel
Smashing vecht voor elk punt tegen nummer drie DKC
De spelers van Smashing namen het op tegen DKC. Ze mochten afreizen naar Den Haag om het op te nemen tegen de nummer drie in de…
11 november 2024
DKC pakt thuis zes punten tegen Smashing
Zaterdagavond 9 november speelde DKC thuis tegen Smashing. Bij de line-up werd duidelijk dat DKC over de vaste dames kon…
11 november 2024
Smashing pakt na een felle strijd twee punten tegen Duinwijck
Afgelopen zaterdag speelde Smashing voor een volle zaal tegen meervoudig landskampioen Duinwijck. De herendubbel van Duinwijck…
4 november 2024
DKC scoort in Wateringen
Zaterdag was het tijd voor de clash tussen de badmintonners van VELO in Wateringen en DKC. Bij de line-up viel op dat DKC kon…
4 november 2024
Meer artikelen over coach
- Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem - Judith Meulendijks
- Eerste ADVANCE opleiding succesvol afgerond - Badminton Nederland
- Twee gemiste matchpoints bezorgden badmintonner Caljouw leven met pijn en verdriet - NOS
- Denmark Open 2023: Robin Tabelings coach staat naast hem - (bl)aad(je)
- Roy Calbo overleden - Redactie