SportSport

Dutch Open coach conference: weinig nieuws

Dutch Open coach conference: weinig nieuws

Het coach congres tijdens de Dutch Open zal waarschijnlijk niet veel nieuws brengen, daar voor zijn denk ik de verkeerde sprekers uitgenodigd. Poul Erik Hoyer kan als voorzitter van de WBF niet veel uitspraken doen over hoe we in Europa Azië gaan aanpakken, immers China en de rest van Azië zijn ver uit de grootste en beste leden van deze organisatie.

Ken je BC Duinwijck al?

Het is op voorhand al twijfelachtig dat badmintonfederaties iets willen gaan vertellen over hoe we Azië kunnen gaan verslaan. Dit is iets waar ze al tientallen jaren niet in zijn geslaagd dus echt belangstelling om te horen hoe ze iets gaan aanpakken waarvan ze hebben bewezen dat ze het niet kunnen is niet iets wat geld waard is om te gaan zien. Als je echt iets wil doen dan hadden er de nieuwe successen moeten staan. Het zou goed zijn om te horen wat India, Thailand en in iets mindere mate Japan hebben gedaan om aansluiting te krijgen bij de wereldtop. Ook een land als Duitsland heeft met Juliana Schenk iets neer gezet waar we wat aan zouden kunnen hebben. Kenneth Larsen zou je eens kunnen vragen om de trainersopleiding in ons land eens helemaal opnieuw op te zetten.

Een trainerscongres over hoe je Azië zou moeten verslaan zou je moeten aanpakken in een Europese samenwerking met misschien EBF als je toch een overkoepelende federatie zou willen hebben. Maar ik ben bang dat de nieuwe ontwikkeling niet komt uit de hoek van waar de sprekers vandaan komen. Er zijn veel te veel belangenverstrengelingen voor coaches en ex-spelers om zich hard te maken voor innovatie die loodrecht staat op de mensen die hen straks weer een baantje moet geven.

Met het binnenhalen van de oude orde is de zo interessante stelling om eens te gaan nadenken of het verslaan van China ook voor ons mogelijk zou moeten zijn. Ik zeg met nadruk "ook voor ons" want andere landen die helemaal niet bekend stonden om hun geweldige badmintongeschiedenis hebben het inmiddels wel gedaan. Het is natuurlijk niet zo gek dat dit juist is gedaan door deze landen. Zij hebben niet de nadelen van conservatief denkende bonden die werken met het gedachtegoed van 25 tot 30 jaar geleden.

Ik zou zeggen laten we op zeer korte termijn eens een innovatiebijscholing gaan houden. De docenten uit Roskilde hebben belangstelling en als de bond zich te goed voelt voor nieuwe gedachten dan kunnen we het misschien in VBO-regie doen. Trainers, bestuurders en afgevaardigden die wel belangstelling hebben in de zo broodnodige vernieuwing van deze ten dode op geschreven organisatie.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!