SportSport

TTnieuws.nl: 'Kramer moet zich schamen'

TTnieuws.nl: 'Kramer moet zich schamen'

Velen in de tafeltenniswereld zullen verheugd gereageerd hebben toen bekend werd dat Jonah Kahn was toegetreden tot het Hoofdbestuur van de NTTB als HB-lid Topsport. Eindelijk weer iemand in het HB op die post met verstand van toptafeltennis, zelf toptafeltennisser, welbespraakt, oprecht en eerlijk, universitair opgeleid etc. Wat willen we nog meer?

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het heeft niet lang mogen duren of Kahn hield het (letterlijk) voor gezien.

Wat heeft Kahn gezien?

In het "persbericht" (dat geen persbericht is geworden, daarover straks meer) zegt Kahn "dat hij bij de directie van de Bond duidelijk weerstand proefde tegen de door hem gewenste veranderingen".

Zeer bescheiden geformuleerd, zoals een ieder Kahn kent.

Ik formuleer het iets anders: het HB-lid Topsport is door de werknemers directeuren Borst en Sialino geniepig en gluiperig tegengewerkt, zoals uit het vervolg van dit stukje zal blijken.

De aanstelling van Kahn als HB-lid Topsport begint al met een leugen van voorzitter Kramer. Hij loog Kahn voor dat Sialino geen technisch directeur meer was i.v.m. zijn benoeming tot Directeur Tafeltennis. De voorwaarde van Kahn om toe te treden tot het HB was, dat Kahn zelf een nieuwe technisch directeur zou aanstellen. Toen Kahn eenmaal HB-lid was bleek dat Sialino nog steeds vanuit zijn nieuwe functie de functie van technisch directeur uitoefende en Sialino zelf verkeerde in de veronderstelling dat dat zo bleef. Het heeft inderdaad geleid tot langdurige "schermutselingen" (zoals het eveneens afgetreden HB-lid Albert Verhoef het noemt in zijn toelichting op zijn vertrek) alvorens Kramer moet toegeven dat hij gelogen heeft. Ook de overige HB-leden, die Kahn loyaal hebben gesteund, waren geschokt.

Uiteindelijk weten nu ook Algemeen Directeur Marcel Borst en Sialino dat Kahn een nieuwe technisch directeur wil aanstellen, een parttime TD, o.a.wegens gebrek aan geld.

In elke sportbond en sportvereniging gelden de keiharde wetten van de topsport die o.a. bepalen dat een falende technisch directeur dient te worden ontslagen. Zo niet bij de NTTB. Het toenmalige Hoofdbestuur (lees: Kramer) heeft voor Sialino de onzinfunctie Directeur Tafeltennis bedacht, met behoud van het vette salaris (vindt men het gek dat er geen geld is voor een nieuwe TD?) en vanuit die functie oefent Sialino nog steeds ook de functie van technisch directeur uit.

Niet alleen wegens kostenbesparing wil Kahn een parttime TD aanstellen. Hij wil af van de bureaucratisering die onder Sialino is ontstaan: regels, statuten, procedures, puntensystemen, volgsystemen, plannen, evaluaties etc. En hij wil af van de gigantische hoeveelheid onzinbezigheden van de huidige TD. Kahn wil een nieuwe TD die zich hoofdzakelijk bezig houdt met de topsport zelf en is van mening dat dat, zonder die overbodige ballast, op parttime basis kan. Een van de belangrijkste taken van die nieuwe TD zou zijn geworden het opschonen van het trainersbestand, omdat op Papendal al jarenlang trainers rondlopen die niet het niveau hebben om topspelers beter te maken.

Dit alles wetende stuurt de Algemeen Directeur Marcel Borst naar Kahn een ellenlange lijst van taken die een TD moet uivoeren! Bovendien laat werknemer Borst weten dat het HB-lid Topsport niet moet denken dat hij zomaar een nieuwe TD kan aanstellen. Vervolgens weigert werknemer Borst, desgevraagd, het HB-lid Topsport een functie-omschrijving van de functie Algemeen Directeur te doen toekomen. Kahn heeft de functie-omschrijving nooit ontvangen.

Lees de rest van dit artikel op de website TTnieuws.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!