Rokjes of geen rokjes - that's the question!

Rokjes of geen rokjes - that's the question!

Op tafeltennisnederland.nl lazen we een artikel over 'de rokjesdiscussie'. Aangezien dat drie jaar geleden ook speelde in het badminton - iets meer opgeblazen dan de voorstellen inhoudelijk voorhielden - plaatsen we het artikel graag ook hier op badmintonline.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De afgelopen week hebben we een artikel gepubliceerd over de kleding voor vrouwen. Het heette:

Tafeltennissers moeten rokjes aan. Dit was overigens de kop van een artikel van bijna twintig jaar geleden. We hebben het stuk, dat was gepubliceerd in De Volkskrant, integraal geplaatst.

En vervolgens zijn we ingegaan op de huidige praktijk, waaruit volgens blijkt dat ontzettend veel meisjes en vrouwen in lelijke kleding spelen, vaak ook kleding die eigenlijk voor mannen is bestemd. Op Facebook is een heftig en inhoudelijk debat ontstaan, waaruit we hier zonder verder commentaar een aantal citaten tonen.

Anissa Schoonbrood

Je komt kijken voor het tafeltennis, toch? En niet voor de kleding of de mooie dames. Dat is een mooie bijkomstigheid. Zelf vind ik rokjes erg leuk maar soms moet je ook geluk hebben dat er een rokje bij het clubtenue gekocht kan worden en deze dan ook onder het club shirt staat!

Tali Cohen

Zowel een rokje als een broekje kan mooi staan. Het ligt allemaal aan de outift. Ik geef de voorkeur aan rokjes, maar ik kan me voorstellen dat veel vrouwen dat niet willen. Daarnaast hebben wij bij SKF wel een kleine invloed op de kledingkeuze. Bij veel andere club wordt de kleding op de mannen uitgekozen en hebben vrouwen geluk als er een (mooi) vrouwelijk model te vinden is.

Anissa

Ik denk dat veel mensen afhankelijk zijn van de sponsor en de club! En zoals Tali zegt wordt iets vaak op de mannen uitgekozen. Ook in de eredivisie! Soms willen clubs voor iedereen hetzelfde zodat ze herkenbaar zijn.

Tali

Er is een reden dat wij Adidas-shirtjes hebben bovenop een Joola-rokje...

Nico Tangerman

Mijn dochter Ruby speelt in een damesshirt van Joola. De dames van Westa spelen in damesshirts van Adidas. Ik vind dat er prima uitzien. Volgens mij hebben alle zichzelf respecterende kledingfabrikanten wel een dameslijn, maar dat brengt misschien wel extra kosten met zich mee. Rokjes of broekjes? Je moet spelen waar jij je prettig in voelt.

Anissa

In tennis zit denk ik iets meer geld waardoor dat mogelijk is. Het enige wat ik wil zeggen is dat speelsters soms wel willen maar dit niet mogelijk is. (mooie vrouwelijke kleding dragen)/

Carine Wijnen

Ik ben altijd al van mening geweest, dat tafeltenniskleding erg vormloos en mannelijk is! Ik zie me nog staan, mijn broekje drie keer opgerold, omdat ie anders tot mijn knieën zou komen. Haha.

Carine

Ik tafeltennis al jaren niet meer. Maar heb niet het idee, dat het qua kleding vrouwelijker is geworden. Erg jammer. Je komt inderdaad voor de sport. Maar het oog wil ook wat. In het dagelijks leven loop je natuurlijk ook niet in mannenkleding.

Arjan van der Linden

Niet alleen de dames van SKF, maar ook de dames van o.a. VTV zien er goed uit met rokje aan, zowel in het thuis- als uittenue!

Monique Posthuma

Spelers moeten dragen waar ze zich in lekker voelen! Het gaat tenslotte toch om de tafeltennis en niet om de kleding... Het kan beide mooi staan...

Thijs Ronhaar

Kijk naar de overige racketsporten. Daar spelen alle dames in rokjes.

Lees de rest van dit artikel op de website van tafeltennisnederland.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!