Rokjes of geen rokjes - that's the question!

Rokjes of geen rokjes - that's the question!

Op tafeltennisnederland.nl lazen we een artikel over 'de rokjesdiscussie'. Aangezien dat drie jaar geleden ook speelde in het badminton - iets meer opgeblazen dan de voorstellen inhoudelijk voorhielden - plaatsen we het artikel graag ook hier op badmintonline.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De afgelopen week hebben we een artikel gepubliceerd over de kleding voor vrouwen. Het heette:

Tafeltennissers moeten rokjes aan. Dit was overigens de kop van een artikel van bijna twintig jaar geleden. We hebben het stuk, dat was gepubliceerd in De Volkskrant, integraal geplaatst.

En vervolgens zijn we ingegaan op de huidige praktijk, waaruit volgens blijkt dat ontzettend veel meisjes en vrouwen in lelijke kleding spelen, vaak ook kleding die eigenlijk voor mannen is bestemd. Op Facebook is een heftig en inhoudelijk debat ontstaan, waaruit we hier zonder verder commentaar een aantal citaten tonen.

Anissa Schoonbrood

Je komt kijken voor het tafeltennis, toch? En niet voor de kleding of de mooie dames. Dat is een mooie bijkomstigheid. Zelf vind ik rokjes erg leuk maar soms moet je ook geluk hebben dat er een rokje bij het clubtenue gekocht kan worden en deze dan ook onder het club shirt staat!

Tali Cohen

Zowel een rokje als een broekje kan mooi staan. Het ligt allemaal aan de outift. Ik geef de voorkeur aan rokjes, maar ik kan me voorstellen dat veel vrouwen dat niet willen. Daarnaast hebben wij bij SKF wel een kleine invloed op de kledingkeuze. Bij veel andere club wordt de kleding op de mannen uitgekozen en hebben vrouwen geluk als er een (mooi) vrouwelijk model te vinden is.

Anissa

Ik denk dat veel mensen afhankelijk zijn van de sponsor en de club! En zoals Tali zegt wordt iets vaak op de mannen uitgekozen. Ook in de eredivisie! Soms willen clubs voor iedereen hetzelfde zodat ze herkenbaar zijn.

Tali

Er is een reden dat wij Adidas-shirtjes hebben bovenop een Joola-rokje...

Nico Tangerman

Mijn dochter Ruby speelt in een damesshirt van Joola. De dames van Westa spelen in damesshirts van Adidas. Ik vind dat er prima uitzien. Volgens mij hebben alle zichzelf respecterende kledingfabrikanten wel een dameslijn, maar dat brengt misschien wel extra kosten met zich mee. Rokjes of broekjes? Je moet spelen waar jij je prettig in voelt.

Anissa

In tennis zit denk ik iets meer geld waardoor dat mogelijk is. Het enige wat ik wil zeggen is dat speelsters soms wel willen maar dit niet mogelijk is. (mooie vrouwelijke kleding dragen)/

Carine Wijnen

Ik ben altijd al van mening geweest, dat tafeltenniskleding erg vormloos en mannelijk is! Ik zie me nog staan, mijn broekje drie keer opgerold, omdat ie anders tot mijn knieën zou komen. Haha.

Carine

Ik tafeltennis al jaren niet meer. Maar heb niet het idee, dat het qua kleding vrouwelijker is geworden. Erg jammer. Je komt inderdaad voor de sport. Maar het oog wil ook wat. In het dagelijks leven loop je natuurlijk ook niet in mannenkleding.

Arjan van der Linden

Niet alleen de dames van SKF, maar ook de dames van o.a. VTV zien er goed uit met rokje aan, zowel in het thuis- als uittenue!

Monique Posthuma

Spelers moeten dragen waar ze zich in lekker voelen! Het gaat tenslotte toch om de tafeltennis en niet om de kleding... Het kan beide mooi staan...

Thijs Ronhaar

Kijk naar de overige racketsporten. Daar spelen alle dames in rokjes.

Lees de rest van dit artikel op de website van tafeltennisnederland.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!