Piek: badminton is geen campingsport

Piek: badminton is geen campingsport

Badminton is helemaal geen 'campingsport', maar heel explosief. Het vergt veel van het lichaam, weet de 22-jarige Selena Piek, die meedoet aan het NK badminton.

SportSport

Maak kennis met Olaf Hermus!

"Veel mensen weten niet dat badminton de snelste racketsport is", zegt Piek in de Volkskrant. "Dan krijg ik de vraag: lekker geshutteld? Hou je mond, denk ik dan. Dat klinkt hetzelfde als: lekker gestofzuigd?", zegt Piek.

Sinds vorig jaar speelt ze met Eefje Muskens in het dubbelspel. Een succesvol probeersel van haar toenmalige coach. De twee stonden samen eerst 237 op de wereldranglijst en klommen ze in korte tijd naar de 17e plaats.

Piek traint 20 uur per week en daarnaast werkt ze. Er is vanuit NOC*NSF geen subsidie meer voor badminton: "Het is wel wennen om ineens op nul te staan. Er zijn mensen hierom gestopt. Dan vraag ik me wel af hoe graag je iets wilt."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!