clubzoeker

Hans-Kristian Vittinghus gets nearer the top

Hans-Kristian Vittinghus gets nearer the top

Hans-Kristian Vittinghus scored a first-ever international victory over compatriot Jan O. Jorgensen to reach the final of the BWF Destination Dubai World Superseries Finals while the legendary Zhao Yunlei is in the familiar spot of being up for two titles.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sunday's final of this very elite event will be a first in the career of the hard-working Hans-Kristian Vittinghus. There, he will face the current World Champion Chen Long. Vittinghus is probably living the dream at the moment, reaching his first ever final of an event this big, consequences of all the hard work the Dane has put in for the past several years to put his career on a successful path. The twenty-eight year-old player outplayed Jan O. Jorgensen, winning in only thirty-seven minutes to score a first ever victory over his compatriot in international competition.

"It's hard to describe how much this win means to me, but although I'm enjoying the moment, I'm also trying to stay focused as I still have a job to do tomorrow," commented the Dane on his Facebook page. "The final will be against World Champion Chen Long, so I'll need to be on top of my game again and give it my all."

And as the sole European player active on finals day of the Superseries Finals, he will indeed be playing the current World Champion, for the second time this week. He already played Chen in the group stage and lost in three games. If he can turn the tables, it will be his first ever Superseries title. Considering Chen Long will be world #1 next Thursday, Vittinghus is in the same position as Hong Wei and Liu Cheng in having to beat the world's best if he wants this to be his first career title.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!