Hans-Kristian Vittinghus gets nearer the top

Hans-Kristian Vittinghus gets nearer the top

Hans-Kristian Vittinghus scored a first-ever international victory over compatriot Jan O. Jorgensen to reach the final of the BWF Destination Dubai World Superseries Finals while the legendary Zhao Yunlei is in the familiar spot of being up for two titles.

Ken je BV De Maasshuttles al?

Sunday's final of this very elite event will be a first in the career of the hard-working Hans-Kristian Vittinghus. There, he will face the current World Champion Chen Long. Vittinghus is probably living the dream at the moment, reaching his first ever final of an event this big, consequences of all the hard work the Dane has put in for the past several years to put his career on a successful path. The twenty-eight year-old player outplayed Jan O. Jorgensen, winning in only thirty-seven minutes to score a first ever victory over his compatriot in international competition.

"It's hard to describe how much this win means to me, but although I'm enjoying the moment, I'm also trying to stay focused as I still have a job to do tomorrow," commented the Dane on his Facebook page. "The final will be against World Champion Chen Long, so I'll need to be on top of my game again and give it my all."

And as the sole European player active on finals day of the Superseries Finals, he will indeed be playing the current World Champion, for the second time this week. He already played Chen in the group stage and lost in three games. If he can turn the tables, it will be his first ever Superseries title. Considering Chen Long will be world #1 next Thursday, Vittinghus is in the same position as Hong Wei and Liu Cheng in having to beat the world's best if he wants this to be his first career title.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!