clubzoeker

Voorzitter Ton Barens van BC Pax zwaait af: 'Tijd dat iemand anders het stokje overneemt'

Voorzitter Ton Barens van BC Pax zwaait af: 'Tijd dat iemand anders het stokje overneemt'

Twee weken geleden nam Ton Barens met een receptie afscheid van Badminton Club Pax. Hij richtte de club op in 1978 en is 33 jaar voorzitter geweest.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Barens kijkt terug op een mooie tijd. 'Ik heb een mooi afscheid gehad met mooie woorden van de bestuursleden die mij bedankten voor mijn bijdrage.'

Die bijdrage begon 37 jaar geleden met het oprichten van BC Pax en 4 jaar later was Barens voorzitter. 'Ik heb altijd de drive gehad iets voor de club te betekenen en zag dat er een actieve en creatieve leiding nodig was. Men vond dat ik die eigenschappen had en ik ben toen unaniem gekozen. Vanaf toen is de club gegroeid en is er zelfs een wachtlijst ontstaan, er waren simpelweg te weinig banen om te spelen. Ik heb ook onder andere het onderlinge toernooi opgezet. Dat wordt op iedere eerste dinsdag van het jaar gespeeld en het bedrijfsleven heeft altijd gezorgd voor leuke prijzen.'

Continuïteit

Gemiddeld was de 73-jarige Barens twee uur per week kwijt aan zijn taak als voorzitter. 'Naast het spelen,' haast Barens zich erbij te zeggen. 'Het leiden van de club bestaat voornamelijk uit delegeren, zorgen voor continuïteit en de leden betrekken bij de club. Daarnaast zorgen dat de speelavonden aantrekkelijk blijven, contact houden met andere clubs en werven van nieuwe leden. BC Pax is een gezellige vereniging waar niets echt moet en veel kan en ik merk dat de leden daardoor erg betrokken zijn bij de club.'

In al die jaren is de club hetzelfde gebleven vindt Barens. 'Eigenlijk is de clubsfeer hetzelfde gebleven. Gezelligheid, samenwerking, bijpraten en mensen worden niet gedwongen om te moeten presteren. En dat is iets dat vooral bij recreanten aanspreekt. Ik heb ook altijd geloofd in een vereniging voor recreanten. Ook in tijden waarin veel leden van club naar club hopten.'

Na 33 jaar vond Barens, die na zijn pensionering een adviesbureau opzette, tijd dat iemand anders het stokje overneemt. 'En omdat ik ben verhuisd naar Wormerveer begon het reizen naar de club lastig te worden.' Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 'Na 3 maanden spelen bij een badmintonvereniging in Assendelft/Wormerveer ben ik daar tot voorzitter gekozen. Die vereniging moest wat nieuw leven ingeblazen worden en een nieuw logo, een nieuwe website en wat artikelen in de regionale media gaat dat de goede kant op.'

Clubman

Barens heeft zijn taak met een gerust hart overgedragen aan Ton van Impelen. 'Een echte clubman. Ik heb hem warmgemaakt en de andere bestuursleden, Ilona Carton en Anne Joustra, juichten deze keuze toe. En hij is op de ledenvergadering met volledige toestemming gekozen.'

Maar helemaal los van BC Pax zal Barens nooit komen. 'Ik ben erelid geworden en mijn betrokkenheid blijft dus. Natuurlijk ga ik de mensen missen, dat was en is de belangrijkste factor van BC Pax. Het is een club die ik iedereen die wat aan beweging wil doen en saamhorigheid en gezelligheid zoekt kan aanraden.'

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!