SportSport

Dennis Koppen en Maureen Zewald winnaars Junior Master 2016 finale

Dennis Koppen en Maureen Zewald winnaars Junior Master 2016 finale

Op zaterdag 14 mei vond in Hoofddorp de finale plaats van het Junior Master circuit, georganiseerd door Badminton Nederland. Er werd gestreden in jeugdcategorieën U13 t/m U17.

Maak kennis met Sasha Vermaas!

In de hoogste leeftijdscategorie U17 ging de mannenenkelfinale tussen Dennis Koppen (derde geplaatst) en Gilles de Kock (tweede geplaatst). Voor Koppen was het een marathontoernooi: elk van de vier voorafgaande wedstrijden bracht tenminste 45 minuten speeltijd op de klok én vereiste drie games. In de tweede wedstrijd van de poulefase had Koppen zelfs nog een verlenging naar 22-20 nodig tijdens de derde game tegen Remco van der Lee.

Hoe anders was de uiteindelijke finale tussen Gilles en Dennis: de eerste game ging met 17-21 naar laatstgenoemde en toen was het verzet van Gilles grotendeels gebroken. 13 punten resteerden in de tweede game en Dennis Koppen reeg de winst aan zijn zegekar.

Bij de meiden was de plaatsingslijst bijzonder voorspellend: Maureen Zewald (eerste geplaatst) en Demi Brehler (tweede geplaatst) bereikten volgens verwachting de finale. Wanneer we kijken naar het pad van Zewald, dan is een ongekende overmacht vast te stellen. In de poulefase werd Armel Visje niet meer dan 10 punten gegund, moest de Vlaamse Lise Olde Meule het met 15 en 10 doen en kreeg Indy de Goeij 24 minuutjes badmintonles met 21-16 en 21-18. In de halve finale trof Zewald de jonge Joyce Laudy, wie het na 21-8 in de eerste game toch nog lukte om Mauren de duimschroeven een béétje aan te draaien met 21-14 in de tweede.

Gelijk aan de jongensfinale tussen Gilles en Dennis, was het ook in de meidenfinale tussen Maureen en Demi spannend in de eerste game: 22-20. De BECA 2000 speelster besloot in de tweede game dat zij en niet Brehler de rechtmatige winnaar zou worden: 21-12 en Junior Master kampioen.

Uitslagen

 • ME13 1 Ivory Johan, 2 Rens Lagrouw
 • VE13 1 Jaymie Laurens, 2 Nadia Choukri
 • ME15 1 Terry Janssen, 2 Dries Caris
 • ME15 1 Yasmin Velraeds, 2 Yuanxin Xu
 • ME15+ 1 Finn Achthoven, 2 Dion Rovers
 • VE15+ 1 Sabine de Wit, 2 Kim Fleuren
 • ME17 1 Dennis Koppen, 2 Gilles de Kock
 • VE17 1 Maureen Zewald, 2 Demi Brehler

Kijk op toernooi.nl voor alle winnaars en uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!