SportSport

Dennis Koppen en Maureen Zewald winnaars Junior Master 2016 finale

Dennis Koppen en Maureen Zewald winnaars Junior Master 2016 finale

Op zaterdag 14 mei vond in Hoofddorp de finale plaats van het Junior Master circuit, georganiseerd door Badminton Nederland. Er werd gestreden in jeugdcategorieën U13 t/m U17.

SportSport

Ken je BV Lisse al?

In de hoogste leeftijdscategorie U17 ging de mannenenkelfinale tussen Dennis Koppen (derde geplaatst) en Gilles de Kock (tweede geplaatst). Voor Koppen was het een marathontoernooi: elk van de vier voorafgaande wedstrijden bracht tenminste 45 minuten speeltijd op de klok én vereiste drie games. In de tweede wedstrijd van de poulefase had Koppen zelfs nog een verlenging naar 22-20 nodig tijdens de derde game tegen Remco van der Lee.

Hoe anders was de uiteindelijke finale tussen Gilles en Dennis: de eerste game ging met 17-21 naar laatstgenoemde en toen was het verzet van Gilles grotendeels gebroken. 13 punten resteerden in de tweede game en Dennis Koppen reeg de winst aan zijn zegekar.

Bij de meiden was de plaatsingslijst bijzonder voorspellend: Maureen Zewald (eerste geplaatst) en Demi Brehler (tweede geplaatst) bereikten volgens verwachting de finale. Wanneer we kijken naar het pad van Zewald, dan is een ongekende overmacht vast te stellen. In de poulefase werd Armel Visje niet meer dan 10 punten gegund, moest de Vlaamse Lise Olde Meule het met 15 en 10 doen en kreeg Indy de Goeij 24 minuutjes badmintonles met 21-16 en 21-18. In de halve finale trof Zewald de jonge Joyce Laudy, wie het na 21-8 in de eerste game toch nog lukte om Mauren de duimschroeven een béétje aan te draaien met 21-14 in de tweede.

Gelijk aan de jongensfinale tussen Gilles en Dennis, was het ook in de meidenfinale tussen Maureen en Demi spannend in de eerste game: 22-20. De BECA 2000 speelster besloot in de tweede game dat zij en niet Brehler de rechtmatige winnaar zou worden: 21-12 en Junior Master kampioen.

Uitslagen

 • ME13 1 Ivory Johan, 2 Rens Lagrouw
 • VE13 1 Jaymie Laurens, 2 Nadia Choukri
 • ME15 1 Terry Janssen, 2 Dries Caris
 • ME15 1 Yasmin Velraeds, 2 Yuanxin Xu
 • ME15+ 1 Finn Achthoven, 2 Dion Rovers
 • VE15+ 1 Sabine de Wit, 2 Kim Fleuren
 • ME17 1 Dennis Koppen, 2 Gilles de Kock
 • VE17 1 Maureen Zewald, 2 Demi Brehler

Kijk op toernooi.nl voor alle winnaars en uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!