Paul Kleijn: Kick-Off Carlton Eredivisie een succes

Paul Kleijn: Kick-Off Carlton Eredivisie een succes

Afgelopen week ben ik druk in gesprek geweest over ons communicatieplatform. Woensdag op de koffie geweest bij Remco Hol die tijdelijk als communicatiemanager heeft gewerkt op het bondsbureau.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Ik wilde graag van hem te weten komen wat we straks precies kunnen als we de investering hebben gedaan die we graag willen doen. Het is immers een flinke investering en ik wil daar weloverwogen in handelen.

De informatie die ik gekregen heb draagt bij in het vormen van een beeld over de voors en tegens. Heel erg belangrijk is natuurlijk dat wat we gaan bouwen, ook goed gebruikt gaat worden. Ik wil niet dat er straks iets staat waar door onze verenigingen en onze fans geen gebruik gemaakt gaat worden.

Vrijdag stond het gesprek op de agenda met het bedrijf wat voor ons gaat bouwen en in eerste instantie ons ook geadviseerd heeft over wat allemaal mogelijk is. Het bedrijf waar we mee aan de slag willen gaan is Webs uit Eindhoven, en zij hebben bij onder andere de KNGU zo'n zelfde exercitie meegemaakt.

Bedoeling is dat er een platform komt waarmee we de verenigingen kunnen ontzorgen. Het moet een interactief platform worden waarbij o.a. de flagships een voortrekkersrol zullen gaan vervullen. Tips en tricks en het kunnen uitwisselen van ervaringen met elkaar. En daar heb je meteen een groot vraagteken, want hoe gaan we die verenigingen nu blij maken en er voor zorgen dat ze de weg naar dit portaal gaan vinden. Daar moet dus ook goed over nagedacht gaan worden. Want iets bouwen waar vervolgens niets mee gedaan wordt, is niet wenselijk. Dus aandacht vragen door de juiste doelgroepen te benaderen met de juiste inspirerende informatie.

Ook willen we er voor zorgen dat de badmintonner die op ons portaal komt, enthousiast wordt. Men moet badminton meteen voelen en willen omarmen. Daar zal dus content voor verzameld moeten worden. Punt is ook dat we een beperkt financieel budget hebben en een beperkt aantal uren op het bondsbureau. Het is zoals het is, en dat is verre van ideaal. We zullen dus heel goed moeten overwegen wat we gaan doen en waarom en of er maximaal resultaat mee behaald kan gaan worden.

Ik heb vertrouwen in Webs, ik heb vertrouwen in mijn collega’s. Ik heb alleen nog niet de stellige overtuiging dat wat we gaan bouwen, goed gevuld kan gaan worden met de beschikbare uren die we hebben. Zo realistisch moeten we zijn en daar ook niet voor weg lopen. Webs gaat een voorstel maken op basis van de beschikbare middelen. Ik ga er dan ook vanuit dat daarna helder is wat we kunnen en waar we 100% achter kunnen staan.

Kick-Off Carlton Eredivisie

Zondag stond de Kick-Off van de Carlton Eredivisie op het programma. Met een centraal gespeelde eerste competitie ronde werd een nieuwe weg ingeslagen. De dag begon met een centrale fotoshoot van alle Eredivisie teams. Alle spelers werden op de gevoelige plaat gezet en worden door Rene Lagerwaard en Alex van Zaanen in een universeel sjabloon verwerkt. Hiermee ontzorgen we de verenigingen en geven we een signaal dat de kwaliteitsimpuls menens is voor Badminton Nederland.

Een centrale fotoshoot gefinancierd door Badminton Nederland mogelijk gemaakt door Rene Lagerwaard en Alex van Zaanen. Dan is een sjabloon waar de logo's van deze partijen op staan toch geen probleem? Eerlijk gezegd vind ik ook dat we trots moeten zijn op de Carlton Eredivisie en derhalve ook dat een plek geven op de foto’s. We willen immers verder professionaliseren zodat we aantrekkelijker worden voor publiek en sponsoren.

Uitermate jammer te moeten constateren dat die collectieve gedachte er nog niet helemaal in zit getuige de mails die ik heb gekregen van verenigingen of we bepaalde logo's bij hun fotoserie weg willen laten. Dan zitten mijn tenen toch enigszins krom in mijn schoenen. We willen toch een kwaliteitsimpuls? We willen toch professionaliseren? Badminton Nederland moet toch het voorbeeld geven? Badminton Nederland moet toch initiatieven nemen? We zullen maar zeggen dat het te maken heeft met het ontwikkelproces waar we in zitten en dat die collectiviteitsgedachte nog moet groeien. Ik respecteer ieders mening en zo ook in deze gevallen. Het is aan ons om alles en iedereen te overtuigen mee te gaan in dit proces en daar de waarde er van in te zien.

Maar goed, de Kick-Off van de Carlton Eredivisie bij BV Floriande in Hoofddorp was wat mij betreft een schot in de roos. En ja, uit de evaluatie zal moeten komen waar we nog aan moeten werken en daarbij is de mening en input van de Eredivisie verenigingen en hun spelers natuurlijk erg gewenst. In mijn ogen in ieder geval voor herhaling vatbaar, zeker ook gesteund door de grote publieke belangstelling die er was. Enkele honderden toeschouwers zagen de eerste punten verdeeld worden.

Ook nieuw was de aanwezigheid van Sport Report. Een gloednieuw initiatief van Mette van der Linden. Hij gaat een sportkanaal op internet opzetten waarbij hij reportages gaat maken van die sporten die bijna geen aandacht krijgen op de televisie. Hij heeft daarvoor in eerste instantie gekozen voor Badminton en Volleybal. Zo was Sport Report dus ook aanwezig bij de Kick-Off van de Carlton Eredivisie waarmee het kanaal zijn debuut krijgt. Laten we er met z'n allen aan werken dat Sport Report die plek krijgt die Mette voor ogen heeft, zodat onze sport, de snelste racketsport ter wereld, een kanaal heeft waar we te zien zijn.

Allemaal pionieren dus en dat zal ongetwijfeld weerstand oproepen. Dat ben ik me bewust, maar we moeten echt iets doen. En de criticasters houden me scherp, laten me inzien dat niet alles in successen verandert. Maar ik ga wel door, steeds maar weer iets nieuws bedenken om door te ontwikkelen, om onze sport beter op de kaart zetten. Let’s go for it.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

De Nederlandse Badminton Eredivisie is na de eerste helft van de competitie in twee poules verdeeld. De top 5 speelt voor het…

2 december 2019

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Na een paar weken rust na de eerste fase van de competitie, mocht Duinwijck afgelopen zaterdag 30 november, voor het eerst…

2 december 2019

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Zaterdag 30 november ging de tweede fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie van start, met in de kampioenspoule de strijd…

1 december 2019

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

De Wateringers hebben in eigen huis een ruime overwinning tegen Smashing behaald. Doel van VELO is om de eerste plek in de…

1 december 2019

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Het moet er maar eens van komen. De nieuwe vrije badmintonfederatie van Nederland: Badminton Holland. Hoe lang moet je wachten op…

30 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!