Het waarom van 'bye bye badminton'

Het waarom van 'bye bye badminton'

Vier weken geleden lanceerde Badminton Nederland een zogenaamd uitstroomonderzoek: een onderzoek dat verenigingen kunnen uitvoeren onder hun ex-leden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zegt een lid zijn of haar lidmaatschap op dan is het goed en leerzaam om te weten waarom dit gebeurt. Het toesturen van een digitale vragenlijst is hiervoor een eenvoudig middel en Badminton Nederland heeft daarom een universele vragenlijst gemaakt die verenigingen kunnen aanvragen.

Tot op heden hebben 35 verenigingen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Zij ontvingen een unieke link naar de vragenlijst die ze kunnen gebruiken in de communicatie naar hun ex-leden en de eerste reacties van ex-leden komen al binnen. Daarnaast kan de vragenlijst voor de vereniging eigen worden gemaakt door het logo van de vereniging toe te voegen. Zo wordt de vragenlijst direct 'persoonlijker'.

De resultaten

Ingevulde enquêtes van ex-leden ontvangt Badminton Nederland automatisch in een database. De uitkomsten van de vragenlijst worden 1 keer per maand naar de vereniging gemaild. Het onderzoek is bovendien anoniem. Er wordt niet gevraagd naar de naam van het ex-lid. Ook worden onderzoeksgegevens niet gedeeld of verstrekt aan anderen dan de betreffende vereniging. Wel kan Badminton Nederland algemene analyses doen op de data van alle verenigingen tezamen, zodat we ook in zijn algemeenheid inzicht krijgen in de stopredenen van badmintonners.

De antwoorden zullen echter nooit te herleiden zijn naar de vereniging of persoon. De antwoorden wordt slechts gebruikt om algemene uitspraken te doen, bijvoorbeeld: 'Competitiespelers zijn kritischer over de trainingsmogelijkheden van badmintonverenigingen dan spelers die geen competitie spelen'.

Ook interesse in de vragenlijst voor ex-leden? Stuur een e-mail naar info@badminton.nl en wij sturen de unieke link voor jouw vereniging direct toe.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!