Wat doet de topsporter bij dit extreme weer?

Wat doet de topsporter bij dit extreme weer?

Nederland puft onder de hete zomerzon. Hoe gaat de topsporter met deze extreme weersomstandigheden om? We vroegen het aan triatleet Glenn Wesseling en wielrenners Piotr Havik en Lars van den Berg.

SportSport

Ken je BC Weert'67 al?

"Ja wie niet", zegt triatleet Glenn Wesseling als we hem vragen of hij last heeft van de warmte. Hij gaat er zo goed mogelijk mee om. Wielrenner Lars van den Berg had woensdag nog een wedstrijd in België. "Het was echt super warm. Ik kwam totaal niet in mijn ritme en eindige als 17e." En daar mocht Lars trots op zijn, want van de 150 gestarte renners haalden nog geen 40 man de finish. Zijn collega Piotr Havik begeleidde gisteren een groepje bij een toertocht. "Een leuke verplichting. We hadden mazzel dat we veel door de bossen reden. Daar was het redelijk koel."

Heerlijk buitenwater

Piotr hoefde zijn trainingsschema voor deze week niet aan te passen, want hij zit in een rustweek. Lars volgde wel zijn schema. "Het is nog wel te doen hoor." Ook Glenn volgt het schema, maar wel met aanpassingen. "Om het lichaam heel te houden letten we goed op de hoogte van de intensiteit van de oefeningen. Zo kun je wennen aan de omstandigheden en kan het lichaam zich aanpassen. Het zwemmen doen we nu extra in buitenwater. Heerlijk!"

Lees de rest van dit artikel op de website van rondomsport.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!