Wat doet de topsporter bij dit extreme weer?

Wat doet de topsporter bij dit extreme weer?

Nederland puft onder de hete zomerzon. Hoe gaat de topsporter met deze extreme weersomstandigheden om? We vroegen het aan triatleet Glenn Wesseling en wielrenners Piotr Havik en Lars van den Berg.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Ja wie niet", zegt triatleet Glenn Wesseling als we hem vragen of hij last heeft van de warmte. Hij gaat er zo goed mogelijk mee om. Wielrenner Lars van den Berg had woensdag nog een wedstrijd in België. "Het was echt super warm. Ik kwam totaal niet in mijn ritme en eindige als 17e." En daar mocht Lars trots op zijn, want van de 150 gestarte renners haalden nog geen 40 man de finish. Zijn collega Piotr Havik begeleidde gisteren een groepje bij een toertocht. "Een leuke verplichting. We hadden mazzel dat we veel door de bossen reden. Daar was het redelijk koel."

Heerlijk buitenwater

Piotr hoefde zijn trainingsschema voor deze week niet aan te passen, want hij zit in een rustweek. Lars volgde wel zijn schema. "Het is nog wel te doen hoor." Ook Glenn volgt het schema, maar wel met aanpassingen. "Om het lichaam heel te houden letten we goed op de hoogte van de intensiteit van de oefeningen. Zo kun je wennen aan de omstandigheden en kan het lichaam zich aanpassen. Het zwemmen doen we nu extra in buitenwater. Heerlijk!"

Lees de rest van dit artikel op de website van rondomsport.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!