clubzoeker

Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton

Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton

De afgelopen vier weken trainden Jacco Arends en Selena Piek hard. Op de komend WK moet dat zijn vruchten afwerpen. Winst levert tevens broodnodige punten op voor plaatsing voor de Olympische Spelen in RIO.

SportSport

Ken je BC Victoria al?

Trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat Jacco en Selena een maand lang deden. "We begonnen met zeer zware trainingssessies. Om de conditie op te bouwen en om een basis te leggen voor de WK in Indonesië en de rest van het seizoen", zegt Jacco.

IJsbad

Hard trainen betekende oefeningen op de baan met een hoge intensiteit en uren in de fitness. "Krachttraining totdat je geen gewicht meer omhoog kunt krijgen en rennen tot je haast omvalt." Om spierpijn tegen te gaan zat Jacco in een ijsbad. "10 minuten in een bak met water van 6 graden. Dat is geen pretje. Wat is dat koud!"

Na de intensieve periode zijn de trainingen de afgelopen dagen steeds rustiger geworden. "De nadruk ligt nu op explosiviteit en wedstrijden. Zo kunnen we straks op de WK gaan pieken."

Gemengd dubbel

Jacco staat met Selena Piek in het gemengd dubbel. Als 15e geplaatst hebben ze een beschermde status en hoeven daardoor pas in de tweede ronde aan te treden. "Daarin spelen we tegen de winnaars van de partij tussen Shevon Jemie Lai en Chee Tean Tan uit Maleisië (42e op de WR) of het Franse koppel Ronan Labar & Emilie Lefel (27e op de WR). Een redelijk gunstige loting dus."

Ook Jorrit de Ruiter en Samantha Barning nemen aan de WK deel. Ze spelen in de eerste ronde tegen Audrey Fontaine en Gaetan Mittelheisser uit Frankrijk. Ze wonnen en verloren al eens van de nummer 34 van de wereldranglijst.

Lees de rest van dit artikel op de website van rondomsport.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!