clubzoeker

Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton

Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton

De afgelopen vier weken trainden Jacco Arends en Selena Piek hard. Op de komend WK moet dat zijn vruchten afwerpen. Winst levert tevens broodnodige punten op voor plaatsing voor de Olympische Spelen in RIO.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat Jacco en Selena een maand lang deden. "We begonnen met zeer zware trainingssessies. Om de conditie op te bouwen en om een basis te leggen voor de WK in Indonesië en de rest van het seizoen", zegt Jacco.

IJsbad

Hard trainen betekende oefeningen op de baan met een hoge intensiteit en uren in de fitness. "Krachttraining totdat je geen gewicht meer omhoog kunt krijgen en rennen tot je haast omvalt." Om spierpijn tegen te gaan zat Jacco in een ijsbad. "10 minuten in een bak met water van 6 graden. Dat is geen pretje. Wat is dat koud!"

Na de intensieve periode zijn de trainingen de afgelopen dagen steeds rustiger geworden. "De nadruk ligt nu op explosiviteit en wedstrijden. Zo kunnen we straks op de WK gaan pieken."

Gemengd dubbel

Jacco staat met Selena Piek in het gemengd dubbel. Als 15e geplaatst hebben ze een beschermde status en hoeven daardoor pas in de tweede ronde aan te treden. "Daarin spelen we tegen de winnaars van de partij tussen Shevon Jemie Lai en Chee Tean Tan uit Maleisië (42e op de WR) of het Franse koppel Ronan Labar & Emilie Lefel (27e op de WR). Een redelijk gunstige loting dus."

Ook Jorrit de Ruiter en Samantha Barning nemen aan de WK deel. Ze spelen in de eerste ronde tegen Audrey Fontaine en Gaetan Mittelheisser uit Frankrijk. Ze wonnen en verloren al eens van de nummer 34 van de wereldranglijst.

Lees de rest van dit artikel op de website van rondomsport.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!