Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton

Jacco Arends en Selena Piek klaar voor WK badminton

De afgelopen vier weken trainden Jacco Arends en Selena Piek hard. Op de komend WK moet dat zijn vruchten afwerpen. Winst levert tevens broodnodige punten op voor plaatsing voor de Olympische Spelen in RIO.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat Jacco en Selena een maand lang deden. "We begonnen met zeer zware trainingssessies. Om de conditie op te bouwen en om een basis te leggen voor de WK in Indonesië en de rest van het seizoen", zegt Jacco.

IJsbad

Hard trainen betekende oefeningen op de baan met een hoge intensiteit en uren in de fitness. "Krachttraining totdat je geen gewicht meer omhoog kunt krijgen en rennen tot je haast omvalt." Om spierpijn tegen te gaan zat Jacco in een ijsbad. "10 minuten in een bak met water van 6 graden. Dat is geen pretje. Wat is dat koud!"

Na de intensieve periode zijn de trainingen de afgelopen dagen steeds rustiger geworden. "De nadruk ligt nu op explosiviteit en wedstrijden. Zo kunnen we straks op de WK gaan pieken."

Gemengd dubbel

Jacco staat met Selena Piek in het gemengd dubbel. Als 15e geplaatst hebben ze een beschermde status en hoeven daardoor pas in de tweede ronde aan te treden. "Daarin spelen we tegen de winnaars van de partij tussen Shevon Jemie Lai en Chee Tean Tan uit Maleisië (42e op de WR) of het Franse koppel Ronan Labar & Emilie Lefel (27e op de WR). Een redelijk gunstige loting dus."

Ook Jorrit de Ruiter en Samantha Barning nemen aan de WK deel. Ze spelen in de eerste ronde tegen Audrey Fontaine en Gaetan Mittelheisser uit Frankrijk. Ze wonnen en verloren al eens van de nummer 34 van de wereldranglijst.

Lees de rest van dit artikel op de website van rondomsport.nl.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!