SportSport

Erik Meijs: wellicht kunnen we Taufik Hidayat binnenkort live bewonderen

Erik Meijs: wellicht kunnen we Taufik Hidayat binnenkort live bewonderen

Zo, een maand Azië zit er helaas alweer op. Ik zal nog eventjes kort terugblikken op mijn avontuur daar, voordat ik weer vooruit ga kijken naar het nieuwe seizoen dat alweer voor de deur staat.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is uiteraard altijd wel wennen aan de warmte en de hoge luchtvochtigheid, maar ik heb ook tijdens mijn derde verblijf in de Taufik Hidayat Arena weer genoten van die hitte en de lekkere Indonesische keuken. Maar ik kwam natuurlijk voor de training.

Fijn om te zien dat ik weer met dezelfde toptrainer kon trainen en een aantal goede sparringpartners. Het deed heel goed om te horen dat sommigen speciaal voor mij kwamen of bleven zodat ik goed aan mijn trekken kon komen en mijn voorbereiding op het WK zo optimaal mogelijk werd. Ook mooi om te zien dat het drukker wordt in de Arena met deze keer spelers uit Algerije, Engeland, Canada en ook 3 jonge speelsters uit Nederland. Het ritme bestond zoals altijd uit om 8 uur enthousiast de baan op gaan en dan vervolgens rond 11 uur buiten dood neer te vallen. Maar niet getreurd, in de middag was het vaak nog harder aanpoten aangezien het een stuk heter was in de hal en de trainingen meer gericht waren zonder racket. De benen waren dan de klos, want hardlopen, sprintjes trekken, springen, parcours, etc. zorgden ervoor dat je rond 21 uur al weer snel naar je bedje wilde.

De 2 weken waren helaas zo voorbij en door middel van mijn coaches Amon en zijn assisent Entar voelde ik me klaar voor het WK. Natuurlijk ben ik weer super behandeld door alle stafleden van de Arena. Denk hierbij aan het heerlijke eten wat voor me gemaakt werd, de was die dag in dag uit weer fris rook, de rackets die binnen 1 uur soms alweer klaar waren om mee te spelen en zo kan ik nog wel even door blijven gaan, geweldig! Ook met Taufik Hidayat zelf heb ik weer even wat kunnen spelen en lang met hem kunnen praten over badminton, maar ook het leven ernaast. Leuk om te horen wat hij nu allemaal doet en hoe zijn leven er nu uitziet. Wellicht gaan we hem allemaal binnenkort heel snel live bewonderen.

Na dit trainingsblok kwam voor mij het moment waar het om ging, namelijk het WK in Jakarta in het beroemde Istora stadion, waarbij alleen de spelers die het beste om kunnen gaan met airco hier voor mooie resultaten kunnen gaan. Over mijn wedstrijd zelf heb ik natuurlijk al het een en ander op facebook gezet en ook de bondscoach Rune Massing heeft er iets over geschreven.

Zelf was ik erg blij met mijn eerste set tegen de nummer 10 van de wereld Kashyap Parupalli (nu onderhand de nummer 8), waarbij ik met gedurfd aanvallend spel goed mee kon met hem. Ik kon goed spelen aan die kant van de baan en had de airco goed onder controle. Toch wist hij met zijn ervaring deze set alsnog naar zich toe te trekken en verloor ik deze met 17-21.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!