SportSport

Veteranensport niet langer in portefeuille Badminton Nederland voorzitter Clemens Wortel

Veteranensport niet langer in portefeuille Badminton Nederland voorzitter Clemens Wortel

Op 7 augustus jongstleden is het bestuur van Badminton Nederland onder leiding van voorzitter Clemens Wortel in haar nieuwe samenstelling bij elkaar geweest voor een zogenaamde hei-middag.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Naast een nadere kennismaking met elkaar, stonden ook de samenwerking en de portefeuilleverdeling op het programma. Uitgangspunt van die verdeling was een herkenbare indeling, door het koppelen van de portefeuilles aan de kerntaken die door de verenigingen prioriteit zijn gegeven.

Daarnaast was het doel om met een heldere bestuursstructuur transparant te zijn naar alle betrokkenen binnen en buiten BNL. Tot slot zijn ook de verschillende deelprojecten uit 'A Clear Future' (ACF) qua aandachtsgebied onder de bestuursleden verdeeld. Het resultaat van de portefeuilleverdeling volgt hieronder. In een volgende stap zal het bestuur duidelijke resultaten per portefeuille benoemen, zodat duidelijk is waarvoor het bestuur deze bestuursperiode 'aan de lat' staat.

De verdeling van de portefeuilles is als volgt:

Ten eerste de portefeuilles gericht op onze primaire dienstverlening:

A) Wedstrijdsport: Ger Tabeling [e-mail: gtabeling@badminton.nl]

Een klassieke en wezenlijke kerntaak van BNL is het organiseren van de landelijke en regionale competitie. Beide vallen organisatorisch binnen deze portefeuille. Daarnaast valt hieronder ook het organiseren/faciliteren van landelijke badminton. Denk aan de Finaledag Eredivisie, de Yonex Dutch Open, maar ook aan kleinschaligere evenementen in samenwerking met de BNL-verenigingen. De nadruk ligt in deze portefeuille op wedstrijd- en toernooizaken.

B) Verenigingsondersteuning: Bram Reudink [e-mail: breudink@badminton.nl]

We ondersteunen de verenigingen om badminton op een aantrekkelijke wijze aan te blijven bieden om de badmintonner te blijven binden en boeien. Diensten waaraan gedacht kan worden zijn: ontmoetingen en kennisdeling tussen verenigingen initiëren en faciliteren, kaderopleidingen voor bestuurders organiseren, maar zeker ook ondersteuning bij specifieke hulpverzoeken. Tevens valt hieronder de verdere ontwikkeling van de Flagships. De nadruk ligt in deze portefeuille dus op de verenigingen. De ACF-deelprojecten die hier onder vallen zijn:

  • DP5: Flagshipverenigingen;
  • DP6: Verenigingsbezoeken.

C) Promotie: Paul Kleijn [e-mail: pkleijn@badminton.nl]

Hieronder vallen Communicatie, PR, Marketing én Sponsoring. Het doel van deze portefeuille is om op allerlei manieren aandacht te genereren voor de badmintonsport bij het grote publiek, maar ook onder badmintonliefhebbers zelf én om onze sport commercieel aantrekkelijk te maken voor bedrijven waardoor meer inkomsten gegenereerd kunnen worden. Tevens is er aandacht voor de interne communicatie. De nadruk ligt in deze portefeuille op communicatie, commerciële kansen en positionering van onze sport. De ACF-deelprojecten die hier onder vallen zijn:

  • DP4: Verbeterplan communicatie verenigingen;
  • DP8: Sponsorbeleid.

D) Sportparticipatie: Vacature

Doel van deze portefeuille is het blijvend ontwikkelen van de badmintonsport om zoveel mogelijk mensen aan het badmintonnen te krijgen en te houden. Denk daarbij aan nieuwe verschijningsvormen van badminton voor verschillende. Tevens valt hieronder de organisatie van opleidingen voor technisch kader en het faciliteren van schoolbadminton. Deze diensten worden (veelal) aangeboden via en in nauwe samenwerking met de verenigingen. De nadruk ligt in deze portefeuille op (de wensen en behoeftes van) badmintonners.

E) Topbadminton: Ton Wijers, tevens vice voorzitter [e-mail: twijers@badminton.nl]

Topbadminton heeft een grote uitstraling naar het grote publiek en natuurlijk aantrekkingskracht op bestaande en nieuwe badmintonners. Topbadminton heeft daarmee altijd ook het doel om breedtesport te stimuleren. Onder topsport vallen de Nationale selectie, de Academies en Schools, de (top)badminton leerlijnen en de programma's van NOC*NSF. De nadruk in deze portefeuille ligt op topbadminton en de route hier naar toe. Het ACF-deelproject dat hier onder valt is:

  • DP9: Topsportkader.

Hiernaast is nog een aantal ondersteunende portefeuilles, te weten:

F) Organisatie: Remco Wieland, tevens secretaris [e-mail: rwieland@badminton.nl]

Het doel van deze portefeuille is het zorgdragen voor een efficiënte en effectieve bondsorganisatie inclusief het vrijwilligersbeleid, zowel bestuurlijk als uitvoerend, geredeneerd vanuit de nieuwe koers. De nadruk in deze portefeuille ligt op organisatie verbetering, verandering en samenwerking met andere sportorganisaties. De ACFdeelprojecten die hier onder vallen zijn:

  • DP1: Herinrichting van het bondsbureau nieuwe stijl (DP1 is gereed);
  • DP2: Heroriëntatie regio's;
  • DP3: Democratische besluitvorming.

G) Financiën: Rémon Verbeek, tevens penningmeester [e-mail: rverbeek@badminton.nl]

Hierbinnen valt het bewaken van de financiële kaders die gesteld zijn vanuit de Jaarvergadering en het zorgdragen voor continuïteit van de activiteiten van BNL middels een gezonde en verantwoorde financiële huishouding. De nadruk in deze portefeuille ligt op het bewaken van de BNL-inkomsten en -uitgaven, maar ook is er aandacht voor vernieuwende financieringsmogelijkheden. Het ACF-deelproject dat hier onder valt is:

  • DP7: Contributiemethodiek.

Voorzitter Clemens Wortel [e-mail: cwortel@badminton.nl] heeft geen aparte portefeuille.

Hij is als voorzitter tenslotte eindverantwoordelijk voor alle portefeuilles en borgt vanuit die rol de samenhang.

De portefeuille 'Sportparticipatie' binnen het bestuur is vacant.

De vacature voor deze portefeuille inclusief functieprofiel is reeds online gecommuniceerd. In de tussentijd wordt de portefeuille verdeeld onder de overige bestuursleden.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met het bestuur van BNL via Barbara Mura, bmura@badminton.nl, bel tel. 030-6084150 of mail direct het betreffende bestuurslid.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!