SportSport

Badminton Nederland opent vacature Bestuurslid Sportparticipatie

Badminton Nederland opent vacature Bestuurslid Sportparticipatie

Badminton Nederland is ter versterking van haar team op zoek naar een Bestuurslid Sportparticipatie (m/v) om de komende jaren onze gezamenlijke ambities waar te maken.

Ken je The Flying Shuttle '57 al?

De badmintonsport is continu in beweging en als bestuur en organisatie zullen we moeten inspelen op veranderingen. Hierbij moeten we werken vanuit een breed gedragen toekomstvisie waaronder een aantal herkenbare beleidslijnen vallen.

De afgelopen jaren heeft er binnen Badminton Nederland een kerntakendiscussie plaats gevonden waarbij het verleden en de toekomst van de badmintonsport onder de loep zijn genomen. Hieruit is een aantal beleidskeuzes voortgekomen waar de komende jaren invulling aan gegeven zal worden.

De visie is als volgt verwoord:

Badminton Nederland zal transformeren naar een transparante en zichtbare serviceorganisatie voor haar leden. Daarnaast maakt zij topbadminton (topsport en talentontwikkeling) en wedstrijdaanbod mogelijk en ondersteunt kwalitatief hoogwaardige opleidingen van trainers.

Wie zoeken wij?

Badminton Nederland zoekt voor het verder vormgeven van deze ambities een creatieve, professionele en ondernemende sportliefhebber met expertise op het gebied van jeugd, opleidingen en nieuwe spelvormen, die samen met de overige bestuursleden en de werkorganisatie de komende jaren de badmintonsport verder wil vormgeven. Het aantrekken en behouden van jeugdspelers en het verbeteren van het opleidingsklimaat zullen hierbij een belangrijke rol spelen. Daarbij is het tevens van belang dat er oog is voor nieuwe en voor aangepaste badmintonvormen.

We zoeken iemand met ervaring in de sportwereld en die de verbinding weet te leggen tussen beleid en praktijk. Daarbij is de persoon in staat om een landelijke sport(organisatie) te positioneren in een krachtenveld waarbij er sprake is van een stevige concurrentie ten aanzien van de vrije tijd van (potentiële) badmintonners. Ook is de kandidaat bereid zich te verdiepen in de beleidsmatige ontwikkelingen in de sport.

Het bestuurslid Sportparticipatie is in staat de strategie van Badminton Nederland op het gebied van sportdeelname de komende jaren verder vorm te geven en is ambassadeur van de sport.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!