clubzoeker

Grote investering Badminton Nederland in communicatiemachine achter nieuwe website

Grote investering Badminton Nederland in communicatiemachine achter nieuwe website

Ik zit in mijn laatste week van de vakantie en dus ben ik weer aan het werk op het moment dat deze blog online komt. De rust is dan weer voorbij en het badmintonseizoen begint ook weer op gang te komen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ondanks de vakantie heb ik toch mijn tijd vrij weten te maken voor die geweldige badmintonsport en afgelopen week weer vele e-mails gelezen en beantwoord. Het doet me deugd dat steeds meer mensen mij weten te bereiken en waarderen dat ik zo open naar buiten toe communiceer.

Niet voor niets dat ik de portefeuille heb waar communicatie onder valt. Zo kreeg ik afgelopen week een e-mail van een bezorgde lezer van mijn blog. Hij haalde een aantal zaken aan dat mij en mijn collega's ook de nodige hoofdbrekens bezorgt. En dan kun je wel zeggen dat je daar snel iets aan moet doen, maar zo werkt het dus niet.

De zaken die aangehaald werden, worden door velen aangehaald en we zijn daar op de achtergrond echt mee bezig. Ik weet daar niet alles van af, de ins en outs weet ik niet. Maar het baart mij ook zorgen net als de rest van badmintonnend Nederland. We weten dat het momenteel niet goed loopt op het gebied van opleidingen, afgezien van de individuele initiatieven, maar we willen er goed beleid voor maken. Velen zullen nu zeggen en denken hoe het anders moet, maar als we dat allemaal op een hoop leggen, dan liggen er 1001 verschillende ideeën en dat is op zich wel goed. Maar daar moet beleid van gemaakt worden en daar is men wel degelijk mee bezig. Het is niet voor niets dat collega Clemens Wortel op werkbezoek is geweest op Orø om daar naar het trainingskamp van Ron Daniëls te gaan kijken. Diverse gesprekken heeft hij daar gevoerd en die kennis neemt hij mee om daar ons voordeel mee te doen in het maken van ons beleid. Ik wens mijn collega's daar enorm veel succes toe en heb daar ook alle vertrouwen in. Maar het is een uitdaging van jewelste.

Ook kijken we naar de landen om ons heen, hoe die het allemaal mee oppakken want laten we eerlijk zijn, het is toch supervet dat een Spaanse dame wereldkampioen badminton wordt in het walhalla van de sport. En ook in Spanje is badminton bij lange na niet de grootste sport hoor maar het zegt wel iets. En ja, natuurlijk heeft Carolina Marin het talent in zich, maar dat is wel op de juiste manier ontwikkeld. Maar besef ook dat daar waar we naar toe willen, een weg is die lang is en waar we iedereen voor nodig hebben en dat het ongetwijfeld zal zijn dat er keuzes gemaakt moeten worden waar niet iedereen het mee eens zal zijn. Maar dat is met alles zo, je kunt niet iedereen tevreden krijgen en achteraf is te beoordelen of de juiste keuzes zijn gemaakt. Ik heb altijd gezegd dat ik geen verstand van badminton heb, je zult mij geen technische analyses zien maken, maar ik hou wel van de snelste racketsport te wereld. We zullen maar zeggen dat mijn kwaliteiten op het rand gebeuren liggen.

Afgelopen week ben ik op het bondsbureau geweest om daar te overleggen met de collega's. Ik ga maandelijks in gesprek met de dames om de vorderingen door te spreken. Ik heb zo mijn ideeën en wensen en dat bespreken we dan met elkaar. Een veel gehoorde opmerking is dat wij te weinig zouden doen om onder de aandacht te komen van de media. Ik roep altijd dat je aandacht moet verdienen, echter kun je dat wel beïnvloeden want als je veel van je laat horen, dan eis je die aandacht op. Uit het gesprek met de collega's kwam naar boven dat we een procedure hebben over wanneer we wat naar buiten brengen. En het bondsbureau als uitvoerend orgaan houdt daar natuurlijk aan vast. Het beleid wordt door het bondsbestuur gemaakt, wat door het bondsbureau wordt uitgevoerd. Zo zwart-wit als ik het nu zeg is het gelukkig niet, want we doen het graag met elkaar voor elkaar. We gaan er dus eens goed over nadenken hoe we ons naar buiten toe beter kunnen profileren. To be continued.

Ook hebben we gesproken over ons communicatieplatform dat we willen gaan bouwen. Ik hou er van om aan de slag te gaan en zo ook met dit platform. Het heeft in mijn ogen te veel vertraging opgelopen, maar het is zoals het is en dus zullen we het er mee moeten doen. Op 11 september hebben we een afspraak staan met het bedrijf dat het gaat bouwen, om in gesprek te gaan over een plan van aanpak. En omdat ik niet precies weet wat dat platform straks allemaal kan, ga ik mijn oor ook te luister leggen bij Remco Hol. Hij is hier mee bezig geweest en dus ga ik ook bij hem langs om de ins en outs te weten te komen. Ik ben immers niet vanaf de start van dit traject betrokken geweest en als ik nu alle partijen weer moet laten uitleggen wat ze kunnen en hoe ze het doen, dan zijn we weer een paar weken verder. Ik vertrouw in dat stuk op mijn collega's en het voorwerk wat Marloes gedaan heeft. Dus door mijn oor te luister te leggen bij de collega's en bij Remco, heb ik straks een goed beeld en verliezen we geen tijd. In een eerder stadium heb ik daar reeds ook al over gesproken met Marloes, toen zij het project overgedragen heeft aan mij.

Feit is dat onze website een make-over krijgt. Die zal er eind van het jaar heel anders uit zien. De grote investering zit hem met name in de communicatiemachine die achter de website schuil gaat. En dat is een ingenieus portaal waar de verenigingen straks terecht kunnen maar ook de individuele sporter. Hoe precies weet ik dus nog niet, maar zodra ik daar meer van weet dan horen jullie dat vanzelf. Give me some time. Maar feit is wel dat we aan de slag gaan en ik heb daar zin in evenals mijn collega's Simone en Barbara.

Het feit dat ik nu de vacature invul waar communicatie een onderdeel van is, maakt dat de 'achterstand' die we daar hebben nu ingelopen kan worden. Er zijn in het verleden keuzes gemaakt omdat de financiën zwaar onder druk staan die ten nadelen waren van communicatie, echter gaan we daar nu aan werken om daar een kentering in te krijgen. Voor het eerst in jaren is er een bedrag opgenomen in de begroting voor communicatie, en laten we hopen dat deze begroting door de afgevaardigden goed gekeurd wordt. En natuurlijk zijn we daar blij mee, maar het is nog niet wat het moet zijn. Maar we gaan aan de slag en stukje bij beetje zullen we laten zien dat we progressie boeken. Waarmee we mogelijk straks meer geld krijgen voor communicatie. Let's go for it.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!