clubzoeker

Jouw-bedrijfsnaam-hier Dutch Open: houdt Nederland haar Grand Prix?

Jouw-bedrijfsnaam-hier Dutch Open: houdt Nederland haar Grand Prix?

Nationale Nederlanden als hoofdsponsor van de Dutch Open 2016? One can dream... :-)

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Dat is een veel gebruikte zin als dingen langer duren. Zo ook voor het bouwen van onze nieuwe website en het daaraan vastzittend verenigingsportaal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Procedures dienen doorlopen te worden dat werkt vertragend maar voorkomt wel dat zaken besloten worden zonder dat er goed over nagedacht is. In het geval van de website en verenigingsportaal gaat het om een forse investering en die moet dus langs de diverse schakels, maar de laatste schakel is genomen en de formaliteiten zijn dus achter de rug. We kunnen aan de slag met Webs. Yessss.

In zeven stappen is het de bedoeling dat we tot een nieuwe digitale omgeving komen. En voor mij ligt de grootste zorg bij het verenigingsportaal, want hoe gaan we het voor elkaar krijgen dat wat we bouwen ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Waar worden de verenigingen blij van. Dus is het zaak dat we hier goed over nadenken en input vragen aan de toekomstige gebruikers. Veel van dit soort initiatieven zijn minder goed geslaagd omdat het niet helemaal aansloot bij wat de gebruikers willen. Niet dat ik er geen vertrouwen in heb dat dat niet gaat lukken, in tegendeel zelfs, ik heb er alle vertrouwen in alleen is het een ingewikkeld proces. Want ik kan wel iets bedenken, net als mijn collega's, maar is dat wel waar men op zit te wachten? Dus klankborden en intervisie met de gebruikers zal hier een belangrijk onderdeel worden.

Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan. Er is al genoeg over gesproken en mensen die mij kennen weten dat ik meer een man van daden ben. Niet lullen maar poetsen, aan de slag en kijken waar we gaande het proces bij moeten sturen om toch tot het gewenste resultaat te komen. En ja, ik roep ook altijd dat voorbereiding 90% van het succes bepaald en dus geef ik hierboven aan waar voor mij de zorg ligt en hoe we die zorg weg gaan nemen. De referenties die ik van Webs heb nagetrokken geven aan dat ze erg goed luisteren en de tijd nemen om alles naar wens te bouwen en te implementeren.

Sponsormanager

Ook de sponsormanager gaan we concretiseren. We moeten inkomsten zien te genereren om waar we naar toe willen te kunnen financieren. Vooralsnog kunnen we dat niet bekostigen uit extra inkomsten vanwege een ledenstijging, sterker nog, helaas hebben we nog steeds te maken met een terugval van ons ledental. Willen we meer, dan moeten we op pad. Naar bedrijven en zoeken naar mogelijke partnerships. Hiervoor wil ik dus graag de sponsormanager in het leven roepen. Echter hebben we geen geld om die aan te nemen en zullen we dus een ander verdienmodel moeten opzetten. Daarom wil ik met een provisiemodel gaan werken. Van elke euro die de sponsormanager binnen brengt kan hij een percentage in zijn zak steken. We gaan dit verder uitwerken om dit goed op papier te krijgen. Het heeft namelijk best wel wat gevolgen en haken en ogen. Want hoe gaan we bijvoorbeeld de extra inkomsten verdelen? Of gaan we zoeken naar inkomsten voor specifieke doelgroepen? Er zijn vele zaken waar we over na moeten denken. Wens is wel om 1 januari aan de slag te gaan.

Dutch Open 2017 en verder

Voor 1 mei 2016 moet Badminton Nederland aan de BWF doorgeven of we door gaan met de Dutch Open in 2017 als Grand Prix toernooi. In 2016 loopt de overeenkomst af met Almere en dus komt er een moment om ons op de markt te begeven voor mogelijke locaties. Dat kan Almere weer worden, maar ook andere steden gaan we benaderen om hun gedachten te delen met ons en dan bekijken we wat het beste past bij datgene wat we met de Dutch Open willen. We weten dat het prijzengeld elk jaar zal stijgen en dus zullen ook de inkomsten moeten stijgen. Los van het feit dat de dollarkoers bepalend kan zijn, want het prijzengeld dient in dollars uitgekeerd te worden. We gaan dus zoeken en proeven aan de diverse locaties in het land en er een presentatie geven van datgene wat we te bieden hebben met de Dutch Open.

Ik spreek expres over de Dutch Open omdat ook de overeenkomst met Yonex in 2016 afloopt. Spreekt voor zich dat we met Yonex in gesprek gaan over voortzetting van de overeenkomst. Maar het kan ook zomaar zijn dat er een andere commerciële deal gesloten kan worden als naamgever voor de Dutch Open. Het belangrijkste toernooi in Nederland zal de komende maanden de nodige tijd vergen. Want de uitkomsten van die gesprekken zullen bepalen of we überhaupt door kunnen met de Dutch Open, wat een vurige wens is.

Bossche Badminton Dagen en Finale Carlton Eredivisie 2016

De organisatie van de Bossche Badminton Dagen en Finale Carlton Eredivisie 2016 is iets anders vorm gegeven dan de voorgaande twee jaar. De regie voor de Bossche Badminton Dagen ligt bij de Maaspoort Sports & Events en de regie voor de Finale Carlton Eredivisie ligt bij Badminton Nederland. Op deze manier zijn de lijnen vele malen korter dan de voorgaande jaren, want gebleken is dat dat wenselijk was. De vele vrijwilligers uren die gestoken zijn in de voorgaande jaren hebben heel veel respect afgedwongen, maar leverden ook zo hun uitdagingen op. Nu zijn twee professionele organisaties, die er dagelijks mee aan de slag kunnen zijn, aan elkaar verbonden en maakt dat er meer rust zal zijn aan het organisatorische front. De buitenwacht zal er niets van merken, want nog steeds zullen vele vrijwilligers van BCH en BBF zich inspannen om het totaal tot een enerverend succes te maken.

Afgelopen vrijdag hebben we als Badminton Nederland en Maaspoort Sports & Events bij elkaar gezeten om de begroting te bespreken en afspraken te maken over hoe en wie welke mogelijke sponsoren gaat benaderen. Bedoeling is dat we over twee weken tijdens het BNI Netwerkontbijt in de Maaspoort Sports & Events een pitch geven waarin we aandacht vragen voor dit project. Hierin kunnen we concreet aangeven wie we van welke bedrijf graag willen spreken. En vanuit die pitch zullen dan de contacten gelegd kunnen worden. Daarmee kunnen we dan de basis leggen voor mogelijk geïnteresseerde bedrijven. Op naar nog vettere Bossche Badminton Dagen en een apotheose van de Carlton Eredivisie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!