SportSport

Badmintonners kinderlijk eenvoudig naar halve finale

Badmintonners kinderlijk eenvoudig naar halve finale

Met speels gemak zijn de badmintonners van BV Almere doorgedrongen tot de halve finales in de eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vorige week werd de eerste kwartfinalewedstrijd al met 6-0 van Victoria gewonnen en dit weekend wonnen de Almeerders de return met 5-0 van hun tegenstanders uit Hoensbroek.

De cijfers liegen er dus niet om en zijn illustrerend voor een avond waarop alles kinderlijk eenvoudig ging. Na ongeveer een uur spelen was de wedstrijd al gewonnen en daarbij gaf BV Almere geen enkele set weg. De mannendubbel van Eric Pang en Dave Khodabux werd met tweemaal 21-13 gewonnen, Tamara van der Hoeven won haar single met 21-16 en 21-7, Manon Sibbald met 21-13 en 21-15 en Eric Pang met 21-1 en 21-7. De damesdubbel van Cheryl Seinen en Gita Djajawasito eindigde halverwege de eerste set al. Toen de Almeerse dames met 11-1 voorstonden, stopten hun tegenstanders noodgedwongen wegens een blessure.

Opzet van de competitie

Het is even wennen dat een play-off wedstrijd zo makkelijk wordt gewonnen. Dat komt grotendeels door de nieuwe opzet van de competitie, waarbij voor het eerst ook kwartfinales in play-off vorm worden gespeeld. BV Almere verloor dit seizoen geen enkele wedstrijd en eindigde als eerste in de poule. Daardoor had de ploeg het geluk om nu tegen het veel lager geklasseerde Victoria uit te komen. "Dat hebben we dus eerlijk afgedwongen", aldus coach Erik Staats. "Toch zegt deze eenvoudige overwinning inderdaad wat over de huidige opzet van de competitie. Er zijn nu eenmaal geen acht goede eredivisieploegen."

Naar verwachting komt de eerste serieuze test van het seizoen dan ook pas tijdens de halve finales die in het weekend van 9 januari gespeeld worden. BV Almere neemt het dan hoogstwaarschijnlijk op tegen huidig landskampioen DKC. "De komende maand gaan wij de puntjes op de 'i' zetten. We trainen in december gewoon door en laten een aantal topspelers overkomen om tegen te oefenen. Nu gaat het echt beginnen", blikt Staats vooruit. "We kunnen nog wel verbeteren op details. De singles van de dames kunnen beter en er kan wat geschaafd worden bij de herendubbels. In een maand kan er een hoop gebeuren."

Grootste titelkandidaat

Terwijl Staats aangeeft dat het winnen van de felbegeerde landstitel dit seizoen wel eens écht kan gebeuren, zegt ook speler Khodabux dat. "Ik durf nu hardop te zeggen dat wij de grootste titelkandidaat zijn. Het zou zo mooi zijn als we kampioen worden. Maar eerst die halve finales. Daar moeten we volle bak."

Khodabux benadrukt nog maar eens dat BV Almere nog geen wedstrijd heeft verloren. "Deze maand moeten we de focus houden, scherp en gretig blijven. Ons team is positief ontwikkeld, we willen graag en de sfeer is goed. Dit jaar zou het zomaar kunnen."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!