SportSport

BK Elite 2016: verslag van een weekend topbadminton

BK Elite 2016: verslag van een weekend topbadminton

Op zaterdag werd er onder de kundige leiding van de voltallige ploeg meer dan twaalf uur aan een stuk badminton gespeeld. Op 6 velden werd er geknokt voor een ticket halve finale.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Geen al te verrassende resultaten hier. De reekshoofden konden zich goed handhaven en konden zich verzekeren van een tweede dagje badminton.

Zondag

Halve finales

Zondagvoormiddag sijpelden de spelers en supporters opnieuw binnen voor de halve finales. Stijn De Langhe en Debbie Janssens namen het op tegen Roel Van Heuckelom en Elke Biesbrouck. De eerste set werd al meteen een nek-aan-nekrace die Stijn en Debbie wisten te winnen met 26-24. Ook de tweede set werd het nog spannend met winst voor Stijn en Debbie met 21-19. Over en out voor Roel Van Heuckelom en Elke Biesbrouck. Matijs Dierickx en Steffi Annys schakelden Frederic Gaspard en Sabine Devooght uit, maar hadden hier een 3de set voor nodig (21-14 18-21 21-9).

In Heren Enkel won Yuhan Tan in twee sets heren enkel van Thijs Demeyere (6de reekshoofd). Maxime Moreels ging op het andere veld aan de haal met het finaleticket. Hij versloeg Rowan Scheurkogel met 21-8 21-11.

Matijs Dierickx en Freek Golinski gingen aan de haal met het finaleticket Heren Dubbel. Jordy Van Der Sypt en Tim Van Herbruggen werden uitgeschakeld met 21-11 en 21-12. Lawrence De Pauw en Stijn Lenaerts (3de reekshoofd) mepten Olivier De Nieuport en Alexis Degen van de baan met 21-16 en 21-13.

In Dames Dubbel kregen we een onderonsje tussen Lianne Tan/Flore Vandenhoucke en Steffi Annys/Sabine Devooght. Lianne en Flore trokken aan het langste eind en wonnen met tweemaal 21-14. Op het andere court kregen we een driesetter te zien. Lise Jaques en Ann Knapen namen het op tegen Elke Biesbrouck en Debbie Janssens (1ste reekshoofd). De twee duo's wonnen allebei een set (13-21 21-16) en maakten het in de derde nog heel erg spannend. Na bijna een volledig uur spelen konden Lise Jaques en Ann Knaepen doorstoten naar de finale (22-20).

In Dames Enkel won Lianne van Sabine Devooght (21-115 en 21-9) en Flore Vandenhoucke van Presence Beelen (21-8 21-5). De twee reekshoofden konden de verwachtingen vervullen en zorgen voor een tweede strijd tussen nummer 1 en nummer 2.

Finales

De gemengde koppels betraden als eerste de arena. In de halve finales haalden Stijn De Langhe en Debbie Janssens de eerste set nipt binnen. Deze keer trokken ze aan het kortste eindje en gingen Matijs Dierickx en Steffi Annys aan de haal met de eerste set met 23-21 op de bordjes. Ze stormden daarna door naar een tweede setwinst (21-16) en verzekerden zich van de hoogste podiumplaats. Een mooie prestatie en kroon op het werk voor Steffi Annys, die later op de avond nog gehuldigd werd voor haar lange carrière als topsportatleet. Een knappe prestatie en een mooie bekroning voor Steffi, die gehuldigd werd voor haar lange carrière als topsportatleet.

Lianne Tan en Flore Vandenhoucke zorgden voor een eerste strijd tussen nummer 1 en nummer 2. Lianne bewees haar plaatsje aan de top waard te zijn en haalde in twee sets (21-12 en 21-10) een vijfde titel binnen.

Yuhan Tan en Maxime Moreels zorgen voor de enige driesetter in de finale. En wat voor één! De clash tussen nummer 1 en nummer 2 in Heren Enkel was ongetwijfeld de match van de dag. Maxime Moreels kaapte als eerste een set binnen (19-21). Yuhan won dan weer de tweede (21-16). De derde set zou het pleit beslechten. Maxime Moreels kwam heel erg dicht bij winst, maar Yuhan haalde uiteindelijk na winst in de derde set (21-19) een 9de titel binnen.

Daarna zagen we tweemaal dubbel. Op court 1 zorgden de dames voor spektakel. Op court 2 kwamen de mannen aan de bak. Hoewel Flore en Lianne net nog tegenover elkaar stonden in Dames Enkel, namen ze het nu samen op tegen Lise Jaques en Ann Knaepen. In de eerste set konden Lise en Ann aanklampen toot 21-14. In set nummer 2 gunden Lianne Tan en Flore Vandenhoucke de tegenstanders minder kansen (21-9).

Matijs Dierickx en Freek Golinski bewezen waarom zij het topkoppel zijn in Heren Dubbel. Ze wonnen vlot van Lawrence De Pauw en Stijn Lenaerts (21-11 21-7).

Hartelijk dank aan iedereen voor en achter de schermen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt. Zwarte polo's, grijze longsleeves, rode T-shirts, nette pakken, sportkledij, ... Vrijwilligers allerhande waren in de weer om er een prachtig weekend van te maken. Bedankt voor de inzet, jullie waren geweldig.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!