BK Elite 2016: verslag van een weekend topbadminton

BK Elite 2016: verslag van een weekend topbadminton

Op zaterdag werd er onder de kundige leiding van de voltallige ploeg meer dan twaalf uur aan een stuk badminton gespeeld. Op 6 velden werd er geknokt voor een ticket halve finale.

› alles over het Badminton Festival!

Geen al te verrassende resultaten hier. De reekshoofden konden zich goed handhaven en konden zich verzekeren van een tweede dagje badminton.

Zondag

Halve finales

Zondagvoormiddag sijpelden de spelers en supporters opnieuw binnen voor de halve finales. Stijn De Langhe en Debbie Janssens namen het op tegen Roel Van Heuckelom en Elke Biesbrouck. De eerste set werd al meteen een nek-aan-nekrace die Stijn en Debbie wisten te winnen met 26-24. Ook de tweede set werd het nog spannend met winst voor Stijn en Debbie met 21-19. Over en out voor Roel Van Heuckelom en Elke Biesbrouck. Matijs Dierickx en Steffi Annys schakelden Frederic Gaspard en Sabine Devooght uit, maar hadden hier een 3de set voor nodig (21-14 18-21 21-9).

In Heren Enkel won Yuhan Tan in twee sets heren enkel van Thijs Demeyere (6de reekshoofd). Maxime Moreels ging op het andere veld aan de haal met het finaleticket. Hij versloeg Rowan Scheurkogel met 21-8 21-11.

Matijs Dierickx en Freek Golinski gingen aan de haal met het finaleticket Heren Dubbel. Jordy Van Der Sypt en Tim Van Herbruggen werden uitgeschakeld met 21-11 en 21-12. Lawrence De Pauw en Stijn Lenaerts (3de reekshoofd) mepten Olivier De Nieuport en Alexis Degen van de baan met 21-16 en 21-13.

In Dames Dubbel kregen we een onderonsje tussen Lianne Tan/Flore Vandenhoucke en Steffi Annys/Sabine Devooght. Lianne en Flore trokken aan het langste eind en wonnen met tweemaal 21-14. Op het andere court kregen we een driesetter te zien. Lise Jaques en Ann Knapen namen het op tegen Elke Biesbrouck en Debbie Janssens (1ste reekshoofd). De twee duo's wonnen allebei een set (13-21 21-16) en maakten het in de derde nog heel erg spannend. Na bijna een volledig uur spelen konden Lise Jaques en Ann Knaepen doorstoten naar de finale (22-20).

In Dames Enkel won Lianne van Sabine Devooght (21-115 en 21-9) en Flore Vandenhoucke van Presence Beelen (21-8 21-5). De twee reekshoofden konden de verwachtingen vervullen en zorgen voor een tweede strijd tussen nummer 1 en nummer 2.

Finales

De gemengde koppels betraden als eerste de arena. In de halve finales haalden Stijn De Langhe en Debbie Janssens de eerste set nipt binnen. Deze keer trokken ze aan het kortste eindje en gingen Matijs Dierickx en Steffi Annys aan de haal met de eerste set met 23-21 op de bordjes. Ze stormden daarna door naar een tweede setwinst (21-16) en verzekerden zich van de hoogste podiumplaats. Een mooie prestatie en kroon op het werk voor Steffi Annys, die later op de avond nog gehuldigd werd voor haar lange carrière als topsportatleet. Een knappe prestatie en een mooie bekroning voor Steffi, die gehuldigd werd voor haar lange carrière als topsportatleet.

Lianne Tan en Flore Vandenhoucke zorgden voor een eerste strijd tussen nummer 1 en nummer 2. Lianne bewees haar plaatsje aan de top waard te zijn en haalde in twee sets (21-12 en 21-10) een vijfde titel binnen.

Yuhan Tan en Maxime Moreels zorgen voor de enige driesetter in de finale. En wat voor één! De clash tussen nummer 1 en nummer 2 in Heren Enkel was ongetwijfeld de match van de dag. Maxime Moreels kaapte als eerste een set binnen (19-21). Yuhan won dan weer de tweede (21-16). De derde set zou het pleit beslechten. Maxime Moreels kwam heel erg dicht bij winst, maar Yuhan haalde uiteindelijk na winst in de derde set (21-19) een 9de titel binnen.

Daarna zagen we tweemaal dubbel. Op court 1 zorgden de dames voor spektakel. Op court 2 kwamen de mannen aan de bak. Hoewel Flore en Lianne net nog tegenover elkaar stonden in Dames Enkel, namen ze het nu samen op tegen Lise Jaques en Ann Knaepen. In de eerste set konden Lise en Ann aanklampen toot 21-14. In set nummer 2 gunden Lianne Tan en Flore Vandenhoucke de tegenstanders minder kansen (21-9).

Matijs Dierickx en Freek Golinski bewezen waarom zij het topkoppel zijn in Heren Dubbel. Ze wonnen vlot van Lawrence De Pauw en Stijn Lenaerts (21-11 21-7).

Hartelijk dank aan iedereen voor en achter de schermen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt. Zwarte polo's, grijze longsleeves, rode T-shirts, nette pakken, sportkledij, ... Vrijwilligers allerhande waren in de weer om er een prachtig weekend van te maken. Bedankt voor de inzet, jullie waren geweldig.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Bij de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2019 in Dublin is Megan Hollander er helaas niet in geslaagd de finale te…

23 juni 2019

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Ik ben erg blij om te melden dat het IOC vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, via Olympic Solidarity een beurs heeft toegekend…

20 juni 2019

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!