Internationaal topbadminton op de Yonex Dutch Junior International in Haarlem

Internationaal topbadminton op de Yonex Dutch Junior International in Haarlem

Van woensdag 2 t/m zondag 6 maart wordt in de Duinwijckhal aan het Badmintonpad 1 in Haarlem de 36ste editie van de Yonex Dutch Junior International gespeeld.

Ken je BC Meershuttle al?

Dit badmintontoernooi behoort tot de vier meest prestigieuze ter wereld en trekt dan ook jonge deelnemers uit vele landen aan. De maximumleeftijd ligt op 19 jaar, dus de jongvolwassen spelers zetten hun laatste stappen op weg naar een mogelijk mooie sporttoekomst. Diverse huidige en voormalig Olympisch kampioenen hebben in hun jongere jaren geschitterd in de sfeervolle Duinwijckhal.

De Yonex Dutch Junior wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het op en top Haarlemse evenement heeft zich in het verleden al mogen verheugen op de komst van verschillende internationale spelers, uit landen waar badminton soms tot nationale sport mag worden gerekend. Ook dit jaar zullen shuttelaars uit bijvoorbeeld India, Maleisië, Japan, Zuid Korea, Singapore en Taiwan hun opwachting maken. Maar ook de Europese jeugdbadmintontop uit Frankrijk, Duitsland, Engeland en natuurlijk is ook Nederland vertegenwoordigd. De voltallige Nederlandse selectie zal haar opwachting maken en enkele talentvolle Duinwijckspelers die niet tot die selectie behoren hebben een wildcard ontvangen, zodat ook zij zich kunnen meten met de internationale top.

Dus kom ook eens een kijkje nemen bij dit topsportevenement aan het Badmintonpad (vlakbij de ijsbaan). Vijf dagen lang is Duinwijck (en de stad Haarlem) gastheer van een bont internationaal gezelschap aan topsporters. Badminton is één van de snelste sporten ter wereld en u zult gegarandeerd versteld staan van het hoge niveau van de jeugdige wereldtoppers.

Een kijkje in de Duinwijckhal is een zeer geschikt uitje voor tijdens de voorjaarsvakantie. Niet alleen vanwege het badminton, maar ook door de sfeer in de hal. Spelers en publiek mengen zich op de tribune, waardoor contacten makkelijk gelegd worden. Leuk voor de jeugd om handtekeningen te jagen of met een beetje Engels en handen en voeten contact te leggen met jonge mensen uit andere culturen. Toegang is gratis.

Speeltijden

  • Woensdag 2 maart 12.30-21.00u
  • Donderdag 3 maart 11.00-21.00u
  • Vrijdag 4 maart 11.00-21.00u
  • Zaterdag 5 maart 11.00-21.00u
  • Zondag 6 maart 10.00-16.00u

Voor meer informatie: www.dutchjunior.com.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!