Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie van 2022 af te gelasten. Ook in 2021 ging het internationale badmintontoernooi voor topspelers vanwege de coronamaatregelen niet door.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De slechts beperkte versoepelingen van afgelopen vrijdag, gecombineerd met de stijgende besmettingscijfers en de bijbehorende onzekerheid over de omikronvariant hebben geleid tot dit besluit.

De organisatie is zeker niet over één nacht ijs gegaan en heeft alle voor- en nadelen uitgebreid bediscussieerd. De onzekerheid met betrekking tot het virus gaf de doorslag. Die maakt het lastig te voorspellen welke overheidsmaatregelen er zullen gelden ten tijde van het toernooi en hoe het virus zich gaat gedragen. Beide zijn van grote invloed op de kwaliteit van het toernooi, die bij de organisatie hoog in het vaandel staat. Daarnaast staan het plezier en de gezondheid van iedereen die onderdeel uitmaakt van het toernooi voorop en dat kan nu niet gegarandeerd worden.

De organisatie richt zich nu op het toernooi van 2023, dat staat gepland van 1 tot en met 5 maart 2023 in DEGIRO-hal in Haarlem.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!