SportSport

Smashing kan niet verrassen tegen Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing kan niet verrassen tegen Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Invallers Timo en Dirk mochten in de herendubbel aantreden tegen Nick Fransman en Lars Kros. De heren zaten meteen goed in de wedstrijd en maakte er een mooie, spannende wedstrijd van.

clubzoeker

Maak kennis met Casper Spaans!

Het ging gelijk op tot de 11 waarna Nick en Lars iets scherper waren in de servicesituatie en eigenlijk de eerste set cijfermatig duidelijk wonnen. De tweede set ging wel de hele set gelijk op en een derde set was zeker verdiend, maar niet afgedwongen (12-21/19-21).

Maureen dubbelde voor de gelegenheid met Ilse en zij namen het op tegen Iris van Leijsen en Kelly van Buiten. Ook hier werden mooie rally's gespeeld, het is en blijft alleen altijd een beetje wennen in een nieuw koppel en Maureen en Ilse maakte te veel eigen fouten om in de buurt te komen van de winst. Daarnaast lieten Iris en Kelly goed spel zien, ze maakte weinig fouten en waren de betere in de wedstrijd (14-21/12-21). Tussenstand 0-2.

Yannic speelde de tweede herensingel tegen Dicky. Dicky, 45 jaar oud, speelde bekeken en zoals altijd efficiënt. Hij wist Yannic zo moe te krijgen dat hij einde van de wedstrijd niet veel tegenstand meer kon bieden (15-21/10-21).

Leonie speelde haar singel tegen Novi Wieland. De twee bekenden (vroegere trainingsmaatjes) hebben elkaar al vaker ontmoet en het werd een zwaarbevochte wedstrijd. Gedurende de hele wedstrijd wisselde de voorsprong tussen Leonie en Novi waardoor het tot het einde spannend bleef. Novi, dit seizoen nog ongeslagen in haar singel, wist ook deze wedstrijd te winnen (14-21/21-18/16-21). Tussenstand 0-4.

Dirk heeft een steady wedstrijd gespeeld tegen oud Smashing-lid Nick. Dirk oogde fit, maakte weinig eigen fouten, maar moest toch zijn meerdere erkennen in een vooral aan het net scherp spelende Nick (13-21/11-21).

Maureen speelde tegen invaller Thamar Peters. Thamar had die middag toevallig nog tegen het tweede team van Smashing gespeeld om daarna meteen door te rijden naar Wijchen voor haar invalwedstrijd. Thamar kwam zelfs op setpoint in de eerste set met 20-19, maar Maureen hield haar hoofd koel en won de eerste set met 22-20. De tweede set kon ze het spel van Thamar beter lezen en nam ze in de rally het voortouw. Hiermee werd het eerste en enige punt van deze avond voor Smashing binnengehaald (22-20/21-14). Tussenstand 1-5.

Tot nu toe is het Smashing nog niet gelukt om met de mixen een puntje binnen te halen. Ook deze avond werden beide mixen gewonnen door de tegenstanders. Timo en Leonie speelde te wisselvallig om echt tegenstand te bieden tegen Dicky en Iris (17-21/14-21). Yannic en Ilse maakte er een tactische wedstrijd van, maar verloren ook in twee sets tegen Lars en Kelly (14-21/16-21). Eindstand 1-7.

Dirk, Ilse en Timo, bedankt voor het invallen! De volgende wedstrijd is zaterdag 28 oktober tegen DKC in Den Haag. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 november 19:00, tegen Almere.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!