badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Palyama speelt in de Copenhagen Masters

Dicky Palyama, Nederlands hoogst genoteerde badmintonspeler op de wereldranglijst in het herenenkelspel, neemt vanaf maandag 27 tot en met woensdag 29 december aanstaande als enige Nederlandse speler deel aan de prestigieuze Copenhagen Masters in Europa's grootste en sterkste badmintonland Denemarken.

Voor dit exclusieve invitatietoernooi zijn door de Deense organisatie voor het herenenkel slechts zes spelers uitgenodigd waaronder de nr. 3 van de wereld Peter Gade (Denemarken), de nr. 7 Boonsak Ponsana (Thailand), de nr. 10 Jan O. Jorgensen (Denemarken), de nr. 21 Dicky Palyama (Nederland), de nr. 26 Wong Choon Hann (Maleisië) en outsider Daren Liew (Maleisië).

Palyama, die op 16 december jongstleden in Frankrijk nog de Strasbourg Masters op zijn naam wist te schrijven door de kampioen van Frankrijk te verslaan, is een vertrouwd gezicht voor het Deense publiek. Hij speelde jaren in de Deense eredivisie en zorgde tijdens de laatste editie van de Copenhagen Masters nog voor een sensatie door de sinds jaar en dag sterkste Deen en lokale favoriet Peter Gade (destijds ook al de nr. 3 van de wereld) uit te schakelen. Gade ligt ook tijdens de komende Copenhagen Masters weer op ramkoers met onze landgenoot.

Palyama zal in Copenhagen worden bijgestaan door de net uit Zwitserland teruggekeerde Nederlandse trainer Donovan Cuntapay. De Copenhagen Masters wordt live door de Deense TV uitgezonden.

geplaatst door

verkregen via Peter Blommaert

vorig artikel

Witches and Bitches II: Skivakantie

8 jaar geleden

volgend artikel

Pang en Meulendijks goed van start in Turkije

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 27 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws