Palyama speelt in de Copenhagen Masters

Palyama speelt in de Copenhagen Masters

Dicky Palyama, Nederlands hoogst genoteerde badmintonspeler op de wereldranglijst in het herenenkelspel, neemt vanaf maandag 27 tot en met woensdag 29 december aanstaande als enige Nederlandse speler deel aan de prestigieuze Copenhagen Masters in Europa's grootste en sterkste badmintonland Denemarken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor dit exclusieve invitatietoernooi zijn door de Deense organisatie voor het herenenkel slechts zes spelers uitgenodigd waaronder de nr. 3 van de wereld Peter Gade (Denemarken), de nr. 7 Boonsak Ponsana (Thailand), de nr. 10 Jan O. Jorgensen (Denemarken), de nr. 21 Dicky Palyama (Nederland), de nr. 26 Wong Choon Hann (Maleisië) en outsider Daren Liew (Maleisië).

Palyama, die op 16 december jongstleden in Frankrijk nog de Strasbourg Masters op zijn naam wist te schrijven door de kampioen van Frankrijk te verslaan, is een vertrouwd gezicht voor het Deense publiek. Hij speelde jaren in de Deense eredivisie en zorgde tijdens de laatste editie van de Copenhagen Masters nog voor een sensatie door de sinds jaar en dag sterkste Deen en lokale favoriet Peter Gade (destijds ook al de nr. 3 van de wereld) uit te schakelen. Gade ligt ook tijdens de komende Copenhagen Masters weer op ramkoers met onze landgenoot.

Palyama zal in Copenhagen worden bijgestaan door de net uit Zwitserland teruggekeerde Nederlandse trainer Donovan Cuntapay. De Copenhagen Masters wordt live door de Deense TV uitgezonden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!