Palyama speelt in de Copenhagen Masters

Palyama speelt in de Copenhagen Masters

Dicky Palyama, Nederlands hoogst genoteerde badmintonspeler op de wereldranglijst in het herenenkelspel, neemt vanaf maandag 27 tot en met woensdag 29 december aanstaande als enige Nederlandse speler deel aan de prestigieuze Copenhagen Masters in Europa's grootste en sterkste badmintonland Denemarken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor dit exclusieve invitatietoernooi zijn door de Deense organisatie voor het herenenkel slechts zes spelers uitgenodigd waaronder de nr. 3 van de wereld Peter Gade (Denemarken), de nr. 7 Boonsak Ponsana (Thailand), de nr. 10 Jan O. Jorgensen (Denemarken), de nr. 21 Dicky Palyama (Nederland), de nr. 26 Wong Choon Hann (Maleisië) en outsider Daren Liew (Maleisië).

Palyama, die op 16 december jongstleden in Frankrijk nog de Strasbourg Masters op zijn naam wist te schrijven door de kampioen van Frankrijk te verslaan, is een vertrouwd gezicht voor het Deense publiek. Hij speelde jaren in de Deense eredivisie en zorgde tijdens de laatste editie van de Copenhagen Masters nog voor een sensatie door de sinds jaar en dag sterkste Deen en lokale favoriet Peter Gade (destijds ook al de nr. 3 van de wereld) uit te schakelen. Gade ligt ook tijdens de komende Copenhagen Masters weer op ramkoers met onze landgenoot.

Palyama zal in Copenhagen worden bijgestaan door de net uit Zwitserland teruggekeerde Nederlandse trainer Donovan Cuntapay. De Copenhagen Masters wordt live door de Deense TV uitgezonden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!