SportSport

Palyama speelt in de Copenhagen Masters

Palyama speelt in de Copenhagen Masters

Dicky Palyama, Nederlands hoogst genoteerde badmintonspeler op de wereldranglijst in het herenenkelspel, neemt vanaf maandag 27 tot en met woensdag 29 december aanstaande als enige Nederlandse speler deel aan de prestigieuze Copenhagen Masters in Europa's grootste en sterkste badmintonland Denemarken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor dit exclusieve invitatietoernooi zijn door de Deense organisatie voor het herenenkel slechts zes spelers uitgenodigd waaronder de nr. 3 van de wereld Peter Gade (Denemarken), de nr. 7 Boonsak Ponsana (Thailand), de nr. 10 Jan O. Jorgensen (Denemarken), de nr. 21 Dicky Palyama (Nederland), de nr. 26 Wong Choon Hann (Maleisië) en outsider Daren Liew (Maleisië).

Palyama, die op 16 december jongstleden in Frankrijk nog de Strasbourg Masters op zijn naam wist te schrijven door de kampioen van Frankrijk te verslaan, is een vertrouwd gezicht voor het Deense publiek. Hij speelde jaren in de Deense eredivisie en zorgde tijdens de laatste editie van de Copenhagen Masters nog voor een sensatie door de sinds jaar en dag sterkste Deen en lokale favoriet Peter Gade (destijds ook al de nr. 3 van de wereld) uit te schakelen. Gade ligt ook tijdens de komende Copenhagen Masters weer op ramkoers met onze landgenoot.

Palyama zal in Copenhagen worden bijgestaan door de net uit Zwitserland teruggekeerde Nederlandse trainer Donovan Cuntapay. De Copenhagen Masters wordt live door de Deense TV uitgezonden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!