clubzoeker

Palyama vindt Waterloo tegen Gade

Palyama vindt Waterloo tegen Gade

Winnen van Peter Gade is maar voor weinigen weggelegd. Dicky Palyama verraste vorig jaar al vriend en vijand - en vooral het Deense thuispubliek - met zijn overwinning op Gade. Deze keer kwam hij niet tot dat magische spel: de blonde Deen won met 21-17 en 21-8.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ookal won Gade de voorgaande keer van Dicky, dat was niet op Deense grond. En juist daar had Gade de laatste keer een misrekening gemaakt. Toen had Dicky nog zonder enige druk kunnen spelen tegen de nummer 3 van de wereld. Nu lag er druk op de schouders van beide spelers.

Palyama ging op voorsprong de pauze van de eerste game in. Tot dan toe liet hij steeds enkele punten ruimte tussen zichzelf en Gade. Na de pauze passeert Gade hem en wordt de tweede helft in gespiegelde versie van de eerste afgespeeld.

De scoregrafiek van de tweede game vertelt het verhaal van 13 punten. Op een 4-2 voorsprong kreeg Gade een spreekwoordelijke vrijbrief om maarliefst 8 punten op rij te scoren. Zoals commentator Gillian Clark vorig jaar al opmerkte over Gade: hij houdt er van om aanvallend zijn punten te pakken, en zo geschiedde.

Voor Palyama waren er nog 6 punten over, maar met 8 punten win je helaas geen partij. Toch moet men niet vergeten dat onze landgenoot eerder vandaag nog ruim een uur op de baan stond voor een driesetter tegen Daren Liew. Als je volgende wedstrijd tegen Gade is, dan heb je een uitdaging.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!