Palyama vindt Waterloo tegen Gade

Palyama vindt Waterloo tegen Gade

Winnen van Peter Gade is maar voor weinigen weggelegd. Dicky Palyama verraste vorig jaar al vriend en vijand - en vooral het Deense thuispubliek - met zijn overwinning op Gade. Deze keer kwam hij niet tot dat magische spel: de blonde Deen won met 21-17 en 21-8.

SportSport

Maak kennis met Nora Sacranie!

Ookal won Gade de voorgaande keer van Dicky, dat was niet op Deense grond. En juist daar had Gade de laatste keer een misrekening gemaakt. Toen had Dicky nog zonder enige druk kunnen spelen tegen de nummer 3 van de wereld. Nu lag er druk op de schouders van beide spelers.

Palyama ging op voorsprong de pauze van de eerste game in. Tot dan toe liet hij steeds enkele punten ruimte tussen zichzelf en Gade. Na de pauze passeert Gade hem en wordt de tweede helft in gespiegelde versie van de eerste afgespeeld.

De scoregrafiek van de tweede game vertelt het verhaal van 13 punten. Op een 4-2 voorsprong kreeg Gade een spreekwoordelijke vrijbrief om maarliefst 8 punten op rij te scoren. Zoals commentator Gillian Clark vorig jaar al opmerkte over Gade: hij houdt er van om aanvallend zijn punten te pakken, en zo geschiedde.

Voor Palyama waren er nog 6 punten over, maar met 8 punten win je helaas geen partij. Toch moet men niet vergeten dat onze landgenoot eerder vandaag nog ruim een uur op de baan stond voor een driesetter tegen Daren Liew. Als je volgende wedstrijd tegen Gade is, dan heb je een uitdaging.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!