SportSport

Tussenstand CIYT in Limburg

Tussenstand CIYT in Limburg

Deze Tamara Werson staat in de halve finales met selectiemeisjes Soraya, Linda en Gayle.

De eerste, lange dag van het Carlton International Youth Tournament is ten einde gekomen. Ondanks de weersomstandigheden was de opkomst zeker niet minder dan normaal.

clubzoeker

Maak kennis met Liam Birahy!

De junioren zijn flink aan het werk gezet: zij hebben vele mooie wedstrijden verspeeld. Alleen drie kwartfinales in het meisjesdubbel U15 zijn uitgesteld naar woensdagochtend 08.30 uur. Hieronder een bijzonder gedetailleerd verhaal, in aanvulling op wat er op toernooi.nl gepresenteerd wordt.

U11

De Nederlandse gemengddubbelcombinatie Madouc Linders / Dennis Koppen (1) en de Denen Freja Ravn Nielsen / Mikkel Rylander Christiansen (2) hadden geen problemen om tot de halve finale te reiken. De als derde en vierde geplaatste koppels liggen reeds uit het toernooi.

In het meisjesenkelspel neemt Madouc Linders (1) het in de halve finale op tegen de als vierde geplaatste Deense Mathilde Cramer Ahrens (4). De Deense Freja Ravn Nielsen (2) strijdt in haar derde onderdeel en halve finale tegen de Zwitserse Oriana Dalla Zanna.

U13

Tamara van der Hoeven (5) is de enige Nederlandse speelster die de halve finale in het gemengddubbel U13 heeft bereikt, samen met gelegenheidspartner Matthew Lightbody uit Engeland. Het duo wist knap het als tweede geplaatste koppel uit Duitsland te verslaan. Bovenin het schema wordt de halve finale een Frans onderonsje.

Noah Jongen / Joran Kweekel (2) zijn de enige overgebleven Nederlanders in het jongensdubbel. Voor hen liggen er zeker kansen in de halve eindstrijd tegen de ongeplaatste Zwitsers Tobias Künzi / Noé Varrin. Joran Kweekel (3) heeft zijn tweede halve finale plek te pakken met de jongensenkel, waarin hij zal strijden tegen Engelsman Max Peter Flynn (8).

Ook in het meisjesdubbel draait Tamara van der Hoeven (4) aardig mee met wederom een gelegenheidspartner, de Duitse Judith Petrikowski. Maar er zijn nog meer landgenoten in de strijd, namelijk in het onderonsje tussen Debora Jille / Jessela van Soerland en Imke van der Aar / Marit Willemsen (2).

U15

In het gemengddubbelspel rolden Alida Chen / Ruben Jille (1) eenvoudig door de eerste drie rondes. Woensdag spelen zij de halve finale tegen het gelegenheidsduo Dorotea Sutara (Kroatië) / Jeppe Bay Madsen (Denemarken).

Lennart Breeschoten / Luuk van Renswouw bereikten respectvol de kwartfinale maar moesten daarin hun meerdere erkennen in het sterke koppel Alan Erben / Max Weiβkirchen (2), welke woensdag de tegenstanders van Ruben Jille / Alex Vlaar (3/4) vormen.

Ruben Jille (2) wist via een driesetter ook in het jongensenkelspel tot de halve finale te komen, waarin hij zal aantreden tegen de ongeplaatste Engelsman Daniel Michael Chow.

Hier staat vooralsnog alleen het Deens-Duitse gelegenheidskoppel Irina Amalia Andersen / Eva Janssens in de halve finale, daar de overige kwartfinales woensdagochtend nog moeten worden gespeeld. Alida Chen / Renske Kwakkenbos (5/8) zijn nog in de strijd om een halve finale plek.

Bij de meisjesenkel U15 zijn alle plaatsingen tot nog toe waargemaakt door de speelsters. Alida Chen (1) neemt het op tegen Camilla Bilgrav (3/4) uit Denemarken. De uit Jakarta afkomstige Leonila Josephine (3/4) staat tegenover Lynnlette Aung (2).

U17

In dit onderdeel lijken Myke Halkema / Russell Muns (1) zonder problemen op de finale af te stevenen, waarschijnlijk om hun tweede plek van vorig jaar op zijn minst te evenaren. Dorien Lups / Vincent de Vries (3) ontmoeten woensdag de als tweede geplaatste Engelsen Sophie Sankey / Aaron Cheng.

Russell Muns / Robin Tabeling (1) bereikten op hun sloffen de halve finale jongensdubbel,en nemen het morgen op tegen de Belgen Marijn Put / Sam van den Broeck (4). De andere halve finale gaat tussen twee Duitse koppels.

In de halve finale staan Myke Halkema / Manon Sibbald (4) tegenover Julie Davidsen / Maiken Fruergaard Sørensen (1) uit Denemarken.

In de meisjesenkel heeft Denise Hall van zich laten horen door de nummer één geplaatste Julie Davidsen in drie zenuwslopende games te verslaan (22-20 / 19-21 / 21-16). Morgen is landgenote Dorien Lups haar tegenstandster.

U19

De Nederlandse selectie doet het goed in het gemengddubbelspel, met Soraya de Visch Eijbergen / Jim Middelburg (1) en Elisa Piek / Robin Tabeling (3)die zich in de halve eindstrijd bevinden. Laatstgenoemden staan tegenover het sterke Spaanse duo Raquel Ruth Hoskin / Aitor Arraiza (2).

Hier stelen de Spanjaard Aitor Arraiza en de Indonesiër Tri Prasetyo de show door samen de halve finale jongensdubbel bereikt te hebben. Onderin het schema duikt Jim Middelburg weer op, met Roosterse speler Jovi Nieman.

Het jongensenkelspel belooft op de finaledag veel spanning. Ook hier speelt Jim Middelburg (1) een grote rol en wordt Sebastian Roth (4) uit Duitsland zijn tegenstander. De vraag is of Middelburg zijn enkelspeltitel van vorig jaar (toen nog U17) nu ook in de oudste leeftijdscategorie kan bewerkstelligen.

Het onderdeel meisjesdubbel U19 is met vijf koppels tot één poule verwerkt, waarbij Gayle Mahulette / Elisa Piek er vooralsnog het beste voor staan.

Het meisjesenkelspel is een geheel Nederlandse aangelegenheid geworden met in de halve finales Soraya de Vische Eijbergen (1), Tamara Werson, Linda Chen en Gayle Mahulette (2).

Al met al genoeg mooie wedstrijden dus om van te smullen op de finaledag van het individuele toernooi. De halve finales beginnen woensdag om 09.00 uur in de geweldige ambiance van sporthal In de Biessen in Hoensbroek. De finalerondes staan vanaf 13.30 uur gepland. Om 08.30 uur worden eerst nog de verschoven kwartfinales in het meisjesdubbel U15 afgewerkt.

Tegelijkertijd wordt er in sporthal Rumpen in Brunssum vanaf 10.00 uur een dubbeltoernooi georganiseerd voor spelers die zich niet voor de halve finales van het hoofdtoernooi hebben weten te kwalificeren. Het dubbeltoernooi is op tijd afgelopen zodat alle spelers weer tijdig terug in Hoensbroek zijn voor de prijsuitreiking.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Badminton Nederland lanceert vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe landelijke jeugdcompetitie. Met een nieuwe landelijke…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!