Familievlog De Nagelkerkjes

Erik Meijs over zijn NK

Erik Meijs over zijn NK

Afgelopen weekend ben ik, zoals vele anderen, neergestreken in Almere voor het NK. Ik moest vrijdag in de kwalificatie beginnen met 2 herendubbels, samen met Saber Afif. De 1ste ronde wonnen we vrij makkelijk, maar in de laatste ronde hadden we het behoorlijk lastig tegen Jim Middelburg en Russell Muns. Gelukkig wonnen we deze wedstrijd uiteindelijk in 3 sets.

Op zaterdag zou ik eigenlijk beginnen met een achtste finale in de dubbel tegen het sterke koppel Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland. Rikkert was echter helaas ziek, waardoor wij dus spontaan een walkover hadden en al in de kwartfinale stonden. Mijn eerste wedstrijd van de dag was daardoor pas om 4 uur, de single tegen Ruben Wijers. Zelf stond ik als 4de geplaatst, dus mijn doel van te voren was de halve finale halen!

Tegen Ruben kwam ik eigenlijk nooit in de problemen en won ik relatief eenvoudig met 21-13 en 21-10. Vervolgens was in de kwartfinale Robert Kwee aan de beurt van Victoria. Ik wist van te voren dat dit echt een zware wedstrijd zou worden. Gelukkig speelde ik ook nu weer erg goed en won de 1ste set eenvoudig met snel spel met 21-12. In de 2de set werd ik veel te ongeduldig en stond heel dik achter en wilde deze set eigenlijk laten lopen. Aan het einde paste ik wat tactische wijzingen toe, waardoor ik toch nog uiteindelijk 16 punten binnenhaalde, omdat Robert even moest wennen aan deze wijziging.

In de 3de set was ik weer helemaal bij de les en ging weer erg goed, waardoor ik ook deze set toch makkelijk met 21-10 binnenhaalde. Het 1ste doel was binnen! De halve finale single tegen Dicky Palyama.

De dubbel liep helaas anders dan verwacht en gehoopt. Saber had helaas in de 1ste ronde single verloren en kon hierna niet meer de motivatie opbrengen om nog te gaan dubbelen en besloot om naar huis te gaan. Ik had dit nooit verwacht en vond het erg zonde dat hij zich niet meer kon oppeppen hiervoor. Hierdoor strandden we dus in de kwart finale, waar zeker goede kansen waren geweest op het behalen van een tweede halve finale!

Gelukkig stond ik dus wel zondag voor het eerst in de halve finale op het NK! Ik speelde helaas in deze halve finale niet mijn beste wedstrijd van het toernooi. Vanaf het 1ste punt zat ik er niet lekker in en kon dit helaas niet omkeren, omdat Dicky de druk vanaf het 1ste punt heel hoog had staan en precies wist hoe hij mij op dit moment moest bespelen. Ik verloor toch eigenlijk vrij dik van hem in 2 sets, wat dus erg zonde was na de goede vorm van zaterdag.

Maar, ik kijk gewoon weer verder, want gelukkig weet ik nu precies hoe ik de volgende keer beter voor de dag kan komen tegen hem en dan meer tegenstand kan bieden. Ik verheug me nu al op de volgende keer. Al met al ben ik wel erg tevreden met hoe ik heb gespeeld op het NK. De single had uiteindelijk wel wat beter gekund in de halve, maar het niveau daarvóór was erg goed. De dubbel liep helaas anders, maar daar kon ik vrij weinig aan doen. Via deze weg wil ik ook nog even Ron Daniëls bedanken voor de coaching, omdat ik me weer erg met hem heb vermaakt naast dan wel op de baan en we toch even hebben laten zien dat er zeker toekomst in mijn spel zit! Men is nog niet van me af.

Tot slot wil ik nog iets kwijt richting Piet naar aanleiding van zijn bericht op zijn site over de NK. Piet, leuk dat je mij inmiddels al tot supertalent van Ron hebt gebombardeerd, maar ik ben van niemand, alleen van mezelf. Of ik een talent of zelfs supertalent ben, moet iedereen maar voor zichzelf beoordelen. Het enige waar ik op gericht ben is om zoveel mogelijk uit mezelf te halen en daarbij heb ik veel mensen hard nodig, op Papendal en daarbuiten. In elk geval ben ik er van overtuigd dat ik zonder extra individuele begeleiding en zonder extra inspanningen niet die stappen kan zetten die tot mijn mogelijkheden behoren. Ik hoop dan ook die plannen de komende jaren te kunnen uitvoeren en dan zullen we zien of het talent er uit komt.

Deze week weer even hard trainen, want dit weekend staat er een dubbelweekend op het programma voor Duinwijck tegen Van Zijderveld en DKC.

Erik Meijs

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Familievlog De Nagelkerkjes

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Selena Piek is voor het eerst in haar carrière kampioen van Denemarken geworden. De Weespse versloeg met haar club…

23 april 2019

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!