Moederdag 2019

VELO eindigt ongeslagen op de tweede plaats

VELO eindigt ongeslagen op de tweede plaats

De coaches Slaats en Van den Heuvel en manager Albersen deden na afloop van de laatste wedstrijd tegen Roosterse hun petjes af voor het team van VELO. De spelers en speelsters hebben het voor elkaar gekregen om twee seizoenen lang ongeslagen te blijven en kunnen met een positief gevoel de playoffs in.

› alles over het Badminton Festival!

Zaterdagavond waren de bezoekers uit Limburg geen partij voor de Wateringse stoomtrein. Alleen de invallende Kepel wist zijn singel niet te winnen van de zeer ervaren en sterk spelende Nottelman. Het werd 7-1 winst voor VELO waardoor zij ook dit seizoen ongeslagen bleven, "een prestatie van formaat van dit team, hier ben ik echt trots op" aldus Slaats.

Ondanks de ongeslagen status eindigt VELO toch als tweede op de ranglijst, titelconcurrent Duinwijck uit Haarlem heeft de meeste punten vergaard en staat daarom terecht op de eerste plaats. Het minieme verschil in punten is wel verklaarbaar, het technische beleid om jeugdtalenten wedstrijden te laten spelen is volledig tot zijn recht gekomen dit seizoen. Alle talenten die kansen zouden krijgen hebben die ook gekregen: Sergio Kepel, Russell Muns, Jim Middelburg en Myke Halkema hebben allemaal hun minuten gekregen tussen de topspelers van het eerste team. Ze hebben dit zeker niet onverdienstelijk gedaan, ze lijken klaar voor het echte werk.

In Wateringen tegen Roosterse had VELO geen moeite met de gezellige Limburgers. Zowel de mannen- en vrouwendubbel gingen eenvoudig in twee sets naar VELO. Coach Slaats had ervoor gekozen om zijn vaste koppels niet te wijzigen om zo goed mogelijk ingespeeld richting de playoffs te gaan.

In de singels ging alleen de invallende Kepel ten onder tegen een sterk spelende Nottelman. Met mooie capriolen op het veld liet Kepel wel zien voor elk punt te willen gaan, maar "de Nottel", zoals ze hem in Limburg noemen, was nog even wat maatjes te groot.

Van Daalen de Jel mocht optreden als kopman deze avond en liet weer zien van grote waarde te zijn voor het team, hij won in twee sets.

Kopvrouw Malaihollo had verrassend genoeg geen kind aan de lange speelster Hoeve. Bij de uitwedstrijd speelde Hoeve een betere wedstrijd maar dat lukte in Wateringen totaal niet. Ook Malaihollo wist in twee sets een punt voor VELO binnen te halen.

Severien speelde weer vertrouwd sterk in haar wedstrijd tegen Molenmaker. Met goed geplaatste shuttles kon zij uitstekend sturen tegen de Limburgse, al leek het wel dat Molenmaker last had van een blessure. In de gemengddubbels won het gelegenheidsduo Muns/Malaihollo ook in twee sets hun wedstrijd van Custers/Haan.

Van Daalen de Jel/Verheul hadden dit keer hun handen vol aan het koppel Nottelman/Molenmaker, een derde set moest eraan te pas komen. Gelukkig voor het Wateringse koppel wisten zij aan het langste eind te trekken en hebben zij bewezen samen een ijzersterk duo te vormen.

Met deze 7-1 winst zit de reguliere competitie erop en is nu het vizier gericht op de belangrijke wedstrijden van de playoffs. Aangezien VELO als tweede is geëindigd zal het team het op moeten nemen tegen de nummer drie van de ranglijst, BV Almere. Tussen deze teams zal de beslissing moeten vallen wie zich finalist mag noemen van het seizoen 2010-2011, de finale wordt gespeeld op 9 april in Barendrecht.

Data play-offs

  • Dinsdag 22 maart 19:00 uur: BV Almere – VELO (Almere)
  • Zaterdag 26 maart 14:00 uur: VELO – Almere (Wateringen)

Van Zundert / VELO - Roosterse BC (7-1)

  • MD Suijkerland/Palyama - Paesen/Custers 21-10 21-11
  • VD Verheul/Severien - Haan/Hoeve 21-11 21-07
  • ME 1 van Daalen de Jel - Paesen 21-08 21-13
  • VE 1 Malaihollo Hoeve 21-06 21-10
  • ME 2 Kepel - Nottelman 14-21 14-21
  • VE 2 Severien - Molenmaker 21-10 21-15
  • GD 1 van Daalen de Jel/Verheul - Nottelman/Molenmaker 21-12 14-21 21-14
  • GD 2 Muns/Malaihollo - Custers/Haan 21-14 21-18

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Badmintonner Mark Caljouw vier toernooien op rij uitgeschakeld in eerste ronde

Badmintonner Mark Caljouw vier toernooien op rij uitgeschakeld in eerste ronde

Het zijn taaie weken voor de Nederlandse topbadmintonner Mark Caljouw. Vandaag verloor hij in Bangkok tijdens de Thailand Open…

31 juli 2019

Doneer 100 euro voor een officieel wedstrijdshirt van badmintonner Joran Kweekel

Doneer 100 euro voor een officieel wedstrijdshirt van badmintonner Joran Kweekel

Mijn naam is Joran Kweekel, 21 jaar oud en ik ben professioneel badmintonner. Ik ben begonnen aan deze mooie sport doordat mijn…

26 juli 2019

Geen kwartfinales in Japan voor Robin Tabeling en Selena Piek

Geen kwartfinales in Japan voor Robin Tabeling en Selena Piek

Bij de Daihatsu Yonex Japan Open 2019 in Tokyo zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas net niet in geslaagd de kwartfinales…

25 juli 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!