SportSport

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat was aangespannen door een vereniging aangaande een besluit van de LCW met betrekking tot het toepassen van de 50%-regeling voor het invallen in de zin van art. 3 sub e Uitvoeringsregeling (UR) voor het invallen in de Bondscompetitie 2022-2023.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vereniging die het beroep heeft aangespannen definieert de 50%-regel voor het invallen in de bovengenoemde UR als invalbeurt, ongeacht of dit een reglementaire of onreglementaire invalbeurt gaat. De LCW stelt zich op het standpunt dat voor het uitvoeren van de 50%-regel uitgegaan dient te worden van invalbeurten die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en die ook reglementair correct zijn geweest. De LCW stelt zich op het standpunt dat een invalbeurt die niet reglementair is, niet te zien valt als een invalbeurt in de zin van de 50%-regel.

De Tuchtcommissie ziet na het bestuderen van de feiten en de hoorzitting besloten geen reden om de beslissing van de LCW te vernietigen. Ten overvloede merkt de TC echter in onderhavige zaak nog op dat de Uitvoeringsregeling voor het invallen in de Bondscompetitie 2022/2023 verduidelijking verdient op dit punt. Hierover kunnen, ook in de toekomst, onwenselijke misstanden ontstaan. Derhalve acht de TC het noodzakelijk om de UR aan te scherpen hetgeen op de weg ligt van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!