clubzoeker

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat was aangespannen door een vereniging aangaande een besluit van de LCW met betrekking tot het toepassen van de 50%-regeling voor het invallen in de zin van art. 3 sub e Uitvoeringsregeling (UR) voor het invallen in de Bondscompetitie 2022-2023.

Ken je BC Amersfoort al?

De vereniging die het beroep heeft aangespannen definieert de 50%-regel voor het invallen in de bovengenoemde UR als invalbeurt, ongeacht of dit een reglementaire of onreglementaire invalbeurt gaat. De LCW stelt zich op het standpunt dat voor het uitvoeren van de 50%-regel uitgegaan dient te worden van invalbeurten die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en die ook reglementair correct zijn geweest. De LCW stelt zich op het standpunt dat een invalbeurt die niet reglementair is, niet te zien valt als een invalbeurt in de zin van de 50%-regel.

De Tuchtcommissie ziet na het bestuderen van de feiten en de hoorzitting besloten geen reden om de beslissing van de LCW te vernietigen. Ten overvloede merkt de TC echter in onderhavige zaak nog op dat de Uitvoeringsregeling voor het invallen in de Bondscompetitie 2022/2023 verduidelijking verdient op dit punt. Hierover kunnen, ook in de toekomst, onwenselijke misstanden ontstaan. Derhalve acht de TC het noodzakelijk om de UR aan te scherpen hetgeen op de weg ligt van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!